Schöne denkt aan nieuw contract bij 'zijn' Ajax

Reacties

Ajax wil Lasse Schöne langer aan zich binden. De dertigjarige Deense middenvelder heeft een voorstel in beraad en staat open voor een langer verblijf.

Schöne denkt aan nieuw contract bij 'zijn' Ajax

Schöne is onder trainer Peter Bosz als controlerende middenvelder uitgegroeid tot een belangrijke schakel. De Deen begon het seizoen nog als wisselspeler, maar is na een sterke eerste seizoenshelft een steunpilaar in de ploeg. 'Ik ga niet over het transferbeleid, maar ik heb wel aan Marc Overmars aangegeven dat ik hoop dat Lasse ook volgend seizoen nog voor Ajax speelt', aldus Bosz.

De clubleiding heeft Schöne inmiddels een aanbieding gedaan. 'Dat klopt', zegt Schöne tegen Voetbal International. 'Maar dat is niet iets waar ik nu op trainingskamp even snel over ga beslissen. Daarvoor neem ik de tijd en praat ik goed over met mijn directe omgeving. Toch weet iedereen dat ik het nog altijd geweldig naar mijn zin heb bij deze club. Ajax is echt mijn club geworden, dat gevoel is heel sterk.'

'Natuurlijk speelt ook mijn huidige rol mee', vervolgt Schöne. 'Op een nieuwe positie als controlerende middenvelder voel ik me lekker en voel ik het vertrouwen. Ik ben fit, voel me sterk en wil mezelf verder ontwikkelen op deze positie. Dat kan bij Ajax, maar het is nog te vroeg om daar nu al een beslissing over te nemen.'

Schöne kwam als jeugdspeler bij SC Heerenveen terecht, maar brak door bij De Graafschap. Vervolgens kwam de Deense international uit voor NEC, waarna hij in de zomer van 2012 neerstreek bij Ajax.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.