Schöne dankt succes met vrije trappen aan zwabberende bal

Lasse Schöne was niet verbaasd over zijn hoofdrol in Eindhoven, want de 28-jarige aanvaller van Ajax wist dat de ballen bij PSV zwabberen.

Schöne (bejubeld op foto boven) was twee keer levensgevaarlijk met zijn vrije trappen tegen PSV. Zijn eerste poging strandde nog op de lat. 'Dat was erg vervelend, want twee minuten later maakte Luuk de Jong 1-1. Ik wist dat de Nike-bal die PSV gebruikt extra zwabbert, dat is lekker voor mij', verklaarde hij tegen FOX Sports.

Zeven minuten voor tijd zette Schöne Ajax met een vrije trap alsnog op een 2-1 voorsprong. 'Gelukkig knalde ik de herkansing aardig binnen. Of hij van richting werd veranderd? Hij ging erin, dat is het belangrijkste.' Uiteindelijk liep Ajax uit naar een 3-1 zege.

Schöne kwam pas in de 57ste minuut als invaller binnen de lijnen, nadat hij donderdag tegen Legia Warschau al de hele wedstrijd op de bank had gezeten. De Deen begreep die keuze van trainer Frank de Boer. 'Mijn laatste maand was niet mijn beste bij Ajax, maar ik werk er hard voor. Ik ben blij dat ik vandaag mijn bijdrage heb geleverd.'

De multifunctionele Deen stond tegen PSV weer op de vleugel, nadat De Boer met hem geëxperimenteerd had in de punt van de aanval. 'Spits is mijn positie niet, dat weet het team en de staf ook. Dat was een tijdelijke oplossing en het werkte alleen bij Go Ahead Eagles een beetje.'