Schöne beslist besloten oefenduel Ajax met FC Volendam

Reacties

Ajax heeft donderdagochtend een besloten oefenduel met FC Volendam gewonnen: 2-1. Lasse Schöne was met twee rake vrije trappen beslissend voor de Amsterdammers.

Schöne beslist besloten oefenduel Ajax met FC Volendam

Schöne startte op het trainingscomplex De Toekomst bij afwezigheid van onder anderen Anwar El Ghazi, die aan zijn herstel werkte, in de basis. De 29-jarige Deen scoorde zowel in de derde als de 23ste minuut uit een vrije trap. Volendam had pas zes minuten voor tijd een antwoord op die treffer, toen Kevin van Kippersluis fraai raak schoot. Viktor Fischer had vlak na rust een grote kans op de 3-0 gemist.

Net als de uitgewaaierde internationals kwamen Nicolai Boilesen, die zich onlangs geblesseerd afmeldde bij de nationale ploeg van Denemarken, en Thulani Serero niet in actie namens de ploeg van trainer Frank de Boer. Het tweetal kwam in aanmerking voor een vertrek, maar een transfer bleef uit. De Boer nam de linksback en de Zuid-Afrikaanse middenvelder daarom gewoon op in zijn selectie voor de Europa League.

Opstelling Ajax: Boer; Van Rhijn, Van der Hoorn (62. Veltman), Heitinga, Viergever; Warmerdam, Schöne, Sinkgraven (46. El Mahdioui); Younes, Sanogo, Fischer.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.