Scholes en Grafite belangrijk voor Man Utd en Wolfsburg

Met dank aan Paul Scholes hield Manchester United drie punten over aan het uitduel met Besiktas. Grafite gad het Champions League-debuut van VfL Wolfsburg kleur.

Scholes en Grafite belangrijk voor Man Utd en Wolfsburg

Besiktas-Manchester United 0-1 Besiktas presteert in eigen land teleurstellend en zette die lijn door in de Champions League. Manchester United kwam met Wayne Rooney als eenzame spits in Turkije behoudend voor de dag, maar keerde wel verdiend met de drie punten huiswaarts. Paul Scholes kroonde zich dertien minuten voor het einde tot matchwinner. De middenvelder kopte raak nadat Besiktas-keeper Hakan Arikan een schot van Nani half had gekeerd.

VfL Wolfsburg-CSKA Moskou 3-1 De vreugde over het nakende debuut in de Champions League was ondergesneeuwd door de slechte prestaties in de Bundesliga. VfL Wolfsburg-trainer Armin Veh koos tegen CSKA Moskou voor een offensieve tactiek om die nare smaak weg te spelen. De keuze betaalde zich uit. Uitblinker Grafite legde met twee goals voor rust de basis voor de overwinning van de Duitse kampioen.

Voor Juande Ramos werd het bezoek aan Wolfsburg een koude douche. De Spaanse coach was als opvolger van Zico in de nationale competitie begonnen met een overtuigende 3-0 zege op Krylia Sovetov, maar tegen Wolfsburg moest zijn ploeg een 3-1 nederlaag slikken. Na de aansluitingstreffer van Alan Dzagoev maakte Grafite het feest voor Wolfsburg compleet.

Bekijk hier al onze video's