Schokeffect resulteert in volgende zege Valencia

Valencia heeft de eerste competitiezege van het seizoen op bezoek bij Leganés een passend vervolg gegeven. Op bezoek bij de promovendus boog de ploeg van interim-trainer Salvador González een achterstand om: 1-2.

González (foto), ook wel bekend als Voro, heeft het bij Valencia voor het zeggen sinds het vertrek van Pako Ayestarán, die werd ontslagen na vier achtereenvolgende nederlagen in de Primera División. Los Che wonnen donderdag vervolgens in eigen huis al met 2-1 van Deportivo Alavés.

Valencia lijkt de omhoog te zijn ingeslagen, al kende het tegen Leganés ook weer veel moeite. De debutant op het hoogste niveau nam in de 21ste minuut de leiding. In Butarque zette Alexander Szymanowski de thuisploeg al vallend met een kopbal op voorsprong. Nog voor rust herstelde Nani de schade met de gelijkmaker. De Portugees schoot van dichtbij eenvoudig raak in de verre hoek.

De afgelopen zomer van Fenerbahçe overgekomen EK-winnaar bewees in de 52ste minuut nog eens zijn waarde. Uit een voorzet van Nani tikte Mario Suárez raak: 1-2. Szymanowski verzuimde de stand even later gelijk te trekken vanaf de strafschopstip. Valencia-doelman Diego Alves stopte de door hem zelf veroorzaakte penalty.

Valencia, waar Zakaria Bakkali vlak voor tijd inviel, trok de voorsprong over de streep en klimt naar plaats veertien. Leganés staat elfde.