Schokeffect blijft uit bij hekkensluiter Zaragoza

Real Zaragoza is ook na maandag nog hekkensluiter in de Primera División. De rode lantaarndrager sprokkelde op bezoek bij middenmoter Getafe een puntje: 1-1.

Jose Aurélio kreeg vorige week zijn congé bij Zaragoza als gevolg van de dramatische resultaten. Voormalig bondscoach van Mexico, Javier Aguirre (foto), nam zijn taken over. De nieuwbakken Zaragoza-trainer kon zijn debuut geen luister bijzetten met een overwinning.

Zaragoza, waar Said Boutahar de gehele wedstrijd op de bank bleef, kwam wel op voorsprong. Na 34 minuten spelen verzorgde Nicolas Bertolo de openingstreffer. Vier minuten na de onderbreking maakte Adrián Colunga die treffer met een benutte strafschop ongedaan. Het bleek tevens de eindstand.

Zaragoza eindigde het duel met tien man. Leonardo Ponzio moest na ruim een uur spelen met zijn tweede gele kaart naar de kant. De thuisploeg vergat te profiteren van de overtalsituatie. Door de remise is Zaragoza met acht punten uit twaalf duels nog steeds hekkensluiter, terwijl Getafe met een knappe twaalfde plaats in de middenmoot vertoeft. Foto: VI Images