Schokeffect bij Stuttgart: uithaal na puntloze reeks

De trainerswissel bij VfB Stuttgart heeft zijn uitwerking niet gemist. Met Thomas Schneider op de bank als opvolger van de deze week aan de kant gezette Bruno Labbadia werd Hoffenheim naar de slachtbank geleid: 6-2.

Schokeffect bij Stuttgart: uithaal na puntloze reeks

Binnen twintig minuten stond Stuttgart al op 2-0 door goals van Antonio Rüdiger en Vedad Ibisevic. Kevin Volland maakte even later nog wel de aansluitingstreffer, maar kon niet verhinderen dat door een goal van Alexandru Maxim met 3-1 de rust werd ingegaan.

Na de onderbreking liep Stuttgart door nog eens twee goals van Ibisevic en eentje van Maxim  helemaal weg bij Hoffenheim, dat daardoor voorlopig op vijf punten blijft steken. Stuttgart, dat Roberto Firmino de eindstand op 6-2 zag bepalen, heeft de eerste punten van het seizoen binnen.

Stuttgart eindigde vorig seizoen op de twaalfde plaats, maar haalde wel de finale van de DFB-Pokal. In de eindstrijd was landskampioen Bayern München met 3-2 te sterk. Afgelopen donderdag dwarsboomde NK Rijeka Stuttgart de weg naar de groepsfase van de Europa League. Onder leiding van Schneider hoopt de ploeg de weg omhoog weer ingezet te hebben.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen