Schmeichel troost Van der Sar, PSG hoopt al op finale

Ajax werd donderdag aan Barcelona, Paris Saint-Germain en APOEL Nicosia gekoppeld in de groepsfase van de Champions League. VI.nl verzamelde enkele reacties op de loting van het meest prestigieuze Europese toernooi.

Schmeichel troost Van der Sar, PSG hoopt al op finale

'Ik had al het idee: we krijgen weer de zwaarste poule. Peter Schmeichel kwam naar me toe en zei: "Het spijt me zo dat een club als Ajax altijd deze clubs treft". Maar je bent verantwoordelijk voor je eigen geluk, dus dit team zal moeten laten zien dat ze geleerd hebben van de vorige seizoenen in de Champions League.'
• Voor Edwin van der Sar kwam de zware loting niet als een verassing. De Ajax-directeur had al een dergelijke loting verwacht, zo zei hij voor de camera van de NOS, maar hij werd desondanks getroost door oud-doelman Peter Schmeichel.

'Het is geen gemakkelijke groep, maar ook niet erg moeilijk. Het zullen speciale wedstrijden worden voor Zlatan (Ibrahimovic, red.) tegen twee van zijn oude clubs. Wij hebben met Paris Saint-Germain een beter team dan de voorgaande jaren, dus we hopen dat we zo ver mogelijk kunnen komen. Ik hoop op de finale.'
• PSG-eigenaar Nasser Al-Khelaifi (zie bovenstaande filmpje) reageerde vrij opgetogen toen hij de loting te horen kreeg. De stinkend rijke Qatarees liep al behoorlijk ver op de zaken vooruit.

Gregory van der Wiel (op de foto bij zijn afscheid in de Arena) verdiende tussen 2006 en 2012 bij Ajax zijn transfer naar PSG en is blij met het weerzien.
Gregory van der Wiel (op de foto bij zijn afscheid in de Arena) verdiende tussen 2006 en 2012 bij Ajax zijn transfer naar PSG en is blij met het weerzien.

'Barcelona hoef ik niet te introduceren. Ajax is een in Europa sterke ploeg met veel jonge spelers. Zij domineren al jaren in eigen land, dus we moeten zeker rekening met ze houden. APOEL kennen we niet heel goed. Alle groepen in de Champions League zijn zwaar, maar we moeten het kunnen halen.'
• PSG-coach Laurent Blanc is lovend over Ajax, maar denkt dat zijn ploeg zich moet kunnen scharen bij de eerste twee in Groep F.

Ajacied Nicolai Boilesen meent klaar te zijn voor de krachtmetingen.
Ajacied Nicolai Boilesen meent klaar te zijn voor de krachtmetingen.

'Je weet dat er in de Champions League alleen maar grote ploegen uit de koker komen. We gaan te maken krijgen met drie verschillende stijlen van voetballen. Tegen PSG zal het een kraker worden en Ajax heeft ons vorig seizoen getoond een goede ploeg te zijn.
Andoni Zubizarreta, technisch directeur van Barcelona, is op zijn hoede ondanks de favorietenrol van de Catalaanse grootmacht.

'We zijn enorm opgewonden. Tegen de titelverdediger spelen is heel speciaal. Ik kan me nu al inbeelden hoe de sfeer op Anfield zal zijn als Real Madrid op bezoek komt.'
Brendan Rodgers kijkt nu al uit naar de thuiswedstrijd tegen de bekerhouder. Behalve Real treft Liverpool ook FC Basel en Ludogorets.

Ajacied Davy Klaassen is enthousiast.
Ajacied Davy Klaassen is enthousiast.

'Zeker geen gemakkelijke groep, we treffen de Engelse kampioen… Ook de andere uitwedstrijden zullen zwaar worden.'
Philipp Lahm, aanvoerder van Bayern München, bespreekt de tegenstand van Manchester City, CSKA Moskou en AS Roma.

'De kampioen van Engeland en de kampioen van Duitsland. Een werkelijk waar fantastische loting.'
Rudi Garcia, de coach van AS Roma, weet hoe zwaar de opgave is, maar bereidt zich voor op de nodige fraaie affiches.

Bekijk hier al onze video's