Schmeichel fileert Van Gaal, Stevens wil knokken

Reacties

In de rubriek 'In de Kantlijn' verzamelt de redactie van VI.nl de laatste opmerkelijke voetbalberichten. Rare, leuke of opvallende quotes, enorme blunders, schitterende doelpunten of nieuws met een knipoog vind je hieronder. Veel plezier!

Schmeichel fileert Van Gaal, Stevens wil knokken

'Ik ben fan van Manchester United geworden in de periode dat ze weinig wonnen, maar altijd speelden om te winnen. Dat willen supporters nu ook weer zien onder Louis van Gaal en ik vind dat ze gelijk hebben. Het spel van de ploeg is saai, er worden passes gegeven die totaal niet relevant zijn. Dit is niet Manchester United zoals het hoort te zijn.'
• Voormalig Manchester United-doelman Peter Schmeichel maakt na de 1-1 remise tegen Leicester City gehakt van de tactiek van Louis van Gaal.

• Larissa-doelman Gennadios Xenodochof doet een Martin Hansen! Tegen Panachaiki maakt hij in de allerlaatste minuut de gelijkmaker: 1-1. Larissa gaat daardoor stevig aan kop in de Griekse tweede divisie.

'Soms moet je iemand een klap verkopen, maar jij bent de moeite niet waard. Mankeer je iets aan je ogen?'
• 1899 Hoffenheim-trainer Huub Stevens was na het 3-3 gelijkspel tegen Borussia Mönchengladbach woedend op een journalist, maar hield zijn handen thuis.

'Ik zei tegen Sinisa Mihajlovic dat trainers zijn als vrouwen. Hij antwoordde dat hij mij heeft ingeruild voor een meer wispelturige bruid.'
Sampdoria-voorzitter Massimo Ferrero vergelijkt zijn band met coaches met een huwelijk. De preses deed dat in aanloop naar het duel met AC Milan, waar Mihajlovic nu werkt. Vincenzo Montella is nu de oefenmeester bij Sampdoria. Ferrero: 'Ik heb de man van mijn leven gevonden.'

• Arsenal heeft een opmerkelijk vervoersmiddel gekozen voor de uitwedstrijd tegen Norwich City (zondag, 17.15 uur): het vliegtuig. 'Toen we die keuze maakten, stond er werk aan de weg gepland', legde manager Arsène Wenger de beslissing uit. 'Norwich bereiken kan soms best lastig zijn, dus besloten we te vliegen. Zoveel vliegen we niet meer, we nemen doorgaans de trein of gaan per bus. Dit is een uitzondering.' De vlucht van Arsenal duurt welgeteld veertien minuten. (Daily Mail)

'Ik ben op de goede weg. Ik heb deze ook gestopt.'
Dino Zoff werd deze week met een neurogeneratieve aandoening opgenomen in het ziekenhuis. De ex-keeper van de Italiaanse ploeg reageerde gevat toen hij vandaag weer mocht vertrekken. (La Repubblica)

'Ik zal FC Twente nooit schade berokkenen.'
Joop Munsterman bedoelt het vast goed, maar gezien de huidige situatie bij FC Twente komt deze uitspraak een beetje ongelukkig over. (De Telegraaf)

• Solliciteren naar een basisplaats op de training doe je zo. Fraizer Campbell scoort op spectaculaire wijze bij een afwerkoefening. Ondanks deze schitterende goal zit Campbell niet in de wedstrijdselectie van Crystal Palace, dat zaterdagmiddag om 16.00 uur thuis speelt tegen Newcastle United.

'Ik baalde ervan dat Liverpool besloot om Dele Alli niet aan te trekken. Hij had een goede speler voor ze kunnen zijn, zeker gezien het feit dat mijn loopbaan richting zijn einde liep.'
• Als het aan Steven Gerrard had gelegen, was Dele Alli zijn opvolger geworden. De middenvelder verruilde MK Dons in januari voor Tottenham Hotspur. 'Hij had vijftien jaar voor Liverpool kunnen spelen.' (BT Sport)

'Werken bij Feyenoord, heb ik eerder gezegd, is net als het beklimmen van de Mont Ventoux op de fiets. Bij de renner doet alles zeer. Afstappen kan, maar op het moment dat je in de bezemwagen zit, heb je al spijt.'
• Algemeen directeur Eric Gudde legt met een metafoor uit hoe het is om voor Feyenoord te werken. (De Telegraaf)

• Afgelopen zomer verruilde André-Pierre Gignac de Franse Ligue 1 voor de Mexicaanse Liga MX. Dat betekent niet dat de 29-jarige spits rustig aan het afbouwen is. In zestien duels was het al twaalf keer raak, zo ook in de nacht van woensdag op donderdag tegen Chiapas. Met een schitterende omhaal hielp Gignac zijn ploeg op weg naar een 2-1 zege.

'De zwakte van Ajax ligt in de omschakeling, daar hebben ze wel moeite mee.'
Zondag neemt PEC Zwolle-aanvaller Sheraldo Becker het om 14.30 uur op tegen Ajax, waarvan hij gehuurd wordt. De Amsterdammer laat op de site van de Zwollenaren weten waar hij denkt dat de kansen liggen. 'Ajax zet altijd druk met veel man vooruit, als je dan de bal afpakt kun je met een of twee man weg zijn.'

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.