Schmeichel en Vardy houden armzalig Leicester in leven

Sevilla heeft zichzelf woensdagavond tekort gedaan door Leicester City slechts met 2-1 te verslaan. De thuisploeg was vele malen sterker dan de Engelse kampioen in de heenwedstrijd van de achtste finale van de Champions League.

De euforie van het landskampioenschap van vorig seizoen maakt in Leicester de afgelopen tijd steeds meer plaats voor wanhoop. The Foxes presteren in 2017 bizar slecht met één punt in zes Premier League-duels, waardoor de ploeg nog slechts één punt boven de degradatiestreep staat. De trip naar Sevilla vormde dan ook een welkome onderbreking, zo stelde manager Claudio Ranieri vooraf: 'We hadden deze wedstrijd echt nodig. Het kan een omslagpunt betekenen.'

De Italiaanse manager kwam echter bedrogen uit in Estadio Ramón Sánchez Pizjuán. Sevilla, dat in tegenstelling tot de Engelsen wel een indrukwekkend seizoen doormaakt, nam vanaf de eerste seconde het initiatief en legde de zwakke plekken bij de bezoekers pijnlijk bloot. Het Spaanse overwicht leidde in de veertiende minuut tot een uitgelezen kans op de openingstreffer.

Leicester-aanvoerder Wes Morgan kwam te laat met zijn tackle op de benen van Joaquín Correa en scheidsrechter Clément Turpin wees naar de strafschopstip. Correa ging zelf achter de bal staan, maar zijn poging was allesbehalve overtuigend. Doelman Kasper Schmeichel koos de goede hoek en had de bal klemvast. De dertigjarige Deen haalde als één van de weinigen bij de Engelsen zijn niveau van vorig seizoen, maar kon niet voorkomen dat Sevilla tien minuten later alsnog op voorsprong kwam.

Kasper Schmeichel kiest de goede hoek en stopt de strafschop van Joaquín Correa.

Na een lange Spaanse aanval kwam de bal voor de voeten van linkervleugelverdediger Sergio Escudero, die hem prachtig op het hoofd van Pablo Sarabia legde. De 24-jarige rechtshalf kopte tegendraads via de binnenkant van de paal binnen. Schmeichel had wel antwoorden op de pogingen van Stevan Jovetic en Vitolo.

Na de rust kwam Leicester een stuk beter uit de startblokken wat na vijf minuten resulteerde in het eerste schot op doel van Engelse kant. Wilfred Ndidi stelde Sergio Rico op de proef, maar de Sevilla-doelman schrok niet. Een minuut later was het aan de andere kant bijna raak toen Vitolo vanuit een onmogelijke hoek de paal raakte.

Halverwege de tweede helft ging het echter alsnog mis voor The Foxes. Jovetic kreeg de bal aangespeeld, controleerde fraai tussen Leicester-reuzen Robert Huth en Morgan in en legde perfect breed op de instormende Correa, die raak knalde (hoofdfoto) en daarmee de verhoudingen duidelijk maakte. Sevilla had na een uur namelijk niet alleen drie keer zoveel balbezit als de bezoekers, de Spaanse nummer drie ondernam ook drie keer zo veel doelpogingen.

Tegen al die verhoudingen in kon Leicester een kwartier voor tijd toch ineens juichen. Invaller Demarai Gray bediende Danny Drinkwater, die de bal strak breedlegde op Jamie Vardy. De personificatie van het sprookje van vorig seizoen kon daarop zijn eerste Champions League-treffer ooit binnentikken: 2-1.

Jamie Vardy scoort met het tweede schot op doel van Leicester City.

De dertigjarige Engelsman verschafte Leicester daarmee plotseling een aanmerkelijk beter perspectief. Omdat de kopbal van Sevilla-verdediger Adil Rami in de slotfase tegen de lat ging, is het tweeluik allerminst gespeeld. Op 14 maart heeft Leicester in het eigen King Power Stadium immers aan een 1-0 zege genoeg om zich te plaatsen voor de kwartfinale van de Champions League.