Schlemiel Fellaini frustreert Mourinho en maakt Koeman blij

Reacties

Het Everton van Ronald Koeman heeft dankzij een late treffer een punt gepakt in het Premier League-duel met Manchester United: 1-1. Marouane Fellaini was de grote schlemiel door twee minuten na zijn invalbeurt een strafschop te veroorzaken.

Schlemiel Fellaini frustreert Mourinho en maakt Koeman blij

Beide ploegen konden een goed resultaat zondagmiddag goed gebruiken op Goodison Park. United won slechts één van zijn laatste zeven Premier League-duels, Swansea City was op 6 november het laatste slachtoffer (1-3). Het gat met koploper Chelsea was voorafgaand aan het duel in Liverpool opgelopen naar veertien punten. 

Bij het Everton van Koeman was de vorm nog slechter. The Toffees begonnen het seizoen uitstekend met dertien punten uit vijf duels, maar verzamelden in de acht duels daarop slechts zes punten. Het duel met United begon verhit, met een roekeloze tackle van Marcos Rojo als dieptepunt. De Argentijn hakte onbezonnen in op de benen van Idrissa Gueye en kwam bijzonder goed weg met een gele kaart.

Het eerste sportieve hoogtepunt werd verzorgd door Ibrahimovic. De Zweed werd weggestuurd door Anthony Martial en was eerder bij de bal dan de uitgekomen Maarten Stekelenburg. Ibra schoot de bal vervolgens op atletische wijze over de Nederlandse doelman heen (foto). Na de rust was Kevin Mirallas namens de thuisploeg voor het eerst dicht bij een doelpunt. David de Gea bracht echter knap redding op zijn harde inzet. Aan de andere kant stuitte Ander Herrera op de kruising met een knal uit een voorzet van Michael Carrick.

Idrissa Gueye ging in de 89ste minuut over het been van Marouane Fellaini.
Idrissa Gueye ging in de 89ste minuut over het been van Marouane Fellaini.

Everton had het eerste uur bijzonder weinig in te brengen, maar zette naarmate de tweede helft vorderde steeds meer aan. Dat de gelijkmaker er nog kwam, had de thuisploeg te danken aan een oud-speler van de club. Fellaini was door Mourinho in de ploeg gebracht als extra slot op de deur, maar de Belg zette de deur juist wagenwijd open voor zijn oude club met een onhandige overtreding op Gueye in zijn eigen strafschopgebied. Leighton Baines pakte het cadeautje vanaf de strafschopstip uit: 1-1.

Door het puntenverlies op Goodison Park is de topvier van de Premier League ver weg voor United. The Red Devils staan zesde met 21 punten uit veertien duels, negen minder dan nummer vier en stadsgenoot Manchester City. Everton heeft een punt minder dan United en blijft achtste.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.