Schizofreen Inter vecht in Ennio Tardini vooral tegen zichzelf

Reacties

Voetbal International blikt elke speelronde vooruit op een wedstrijd in de Serie A. Voor de 34ste speelronde is dat het duel tussen Parma en Internazionale van zaterdag (15.00 uur).

Schizofreen Inter vecht in Ennio Tardini vooral tegen zichzelf

Parma

Klassering: 6de plaats (51 punten uit 33 duels)
Vorm: V-V-V-W-G

'Wat er bij AC Milan gebeurt, interesseert me totaal niet. Ik ben Interista!' Het is een uitspraak die je van een diehard Inter-fan verwacht, maar bovenstaande quote is er toch echt een van Antonio Cassano, aanvaller van Parma. Cassano speelde kortstondig voor beide Milanese clubs, maar had het in het blauw-zwart een stuk beter naar zijn zin dan in het rood-zwart.

Afgelopen zomer verliet hij  Inter voor Parma. Afbouwen, zo leek het, maar Cassano beleefde in Emilia-Romagna een spectaculaire revival en is zelfs in beeld om met Italië naar het WK te gaan. Cassano is het meest prominente lid van de enclave ex-Inter-spelers bij Parma. Walter Gargano, John Obi, Ezequiel Schelotto en Jonathan Biabiany hebben allemaal een verleden bij de Nerazzurri.

Europa League
Parma strijdt met Inter om plaatsing voor de Europa League. Waar men in Milaan niet heel erg enthousiast wordt van deelname aan het toernooi, is plaatsing voor Europees voetbal voor Parma een hoofdprijs. In 2006/07 speelde de club voor het laatst in continentaal verband. In de groepsfase van de UEFA Cup rekende Parma toen onder meer af met SC Heerenveen (1-0), waarna het in de zestiende finale strandde. De kansen van Parma op een plek in de Europa League stoelen vooral op de fantastische thuisvorm. In Stadio Ennio Tardini is Parma al sinds 2 november (toen met 0-1 werd verloren van Juventus) ongeslagen. Inter is dus gewaarschuwd.

Internazionale

Klassering: 5de plaats ( 53 punten uit 33 duels)
Vorm: V-G-G-G-W

Internazionale is bezig aan een bizar seizoen. De Milanezen leken even titelkandidaat, want van hun eerste vijftien competitieduels verloren zij er slechts een. Eind november stortte Inter echter als een kaartenhuis in elkaar, waarna het slechts een wedstrijd won in een reeks van tien duels. Tussen begin februari en medio maart bleef Inter vervolgens weer zes wedstrijden op rij ongeslagen en van de vier duels daarna, won het er geen een. Kortom: Inter is schizofreen.

Trainer Walter Mazzarri hoopt dat de 0-4 overwinning op Sampdoria van zondag de opmaat is voor een spetterend seizoenseinde, maar met Inter weet je het nooit. In de strijd om plaatsing voor de Europa League heeft Inter een overwinning op Parma hard nodig, want de mannen van Mazzarri hebben een bijzonder zwaar slotprogramma. AC Milan, Napoli, Lazio en Chievo Verona zijn na het treffen met Parma nog de tegenstanders. Milan en Lazio zijn, net als Parma, directe concurrenten.

Rampscenario
Inter moet dus alle zeilen bijzetten om een rampscenario als vorig seizoen, toen de club zich voor het eerst sinds 1999 niet voor Europees voetbal plaatste, te voorkomen. Mocht Inter deelname aan de Europa League wéér mislopen, dan kan Mazzarri zijn koffers pakken. Een gelukje voor Mazzarri is dat dit seizoen niet alleen plek vier en vijf, maar ook de zesde plaats recht geeft op een Europees ticket. Dat komt doordat bekerfinalisten Fiorentina en Napoli zich via de competitie gaan verzekeren van respectievelijk Europa League en Champions League.

Onderlinge historie

Parma is een tegenstander waar Inter het traditioneel vaak lastig mee heeft. Van de 45 onderlinge competitieduels won Inter (18) slechts vier keer vaker dan Parma (14). De laatste keer dat Inter op bezoek bij Parma won is al zes jaar geleden. Op 18 mei 2008 werd het 0-2 voor de Milanezen. Zlatan Ibrahimovic maakte beide doelpunten.

Datum Wedstrijd Uitslag Competitie
07/01/2012 Internazionale - Parma 5-0 Serie A
02/05/2012 Parma - Internazionale 3-1 Serie A
26/11/2012 Parma - Internazionale 1-0 Serie A
21/04/2013 Internazionale - Parma 1-0 Serie A
08/12/2013 Internazionale - Parma 3-3 Serie A

Tekst: Reon Boeringa

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.