Schitterende goals Bazoer, pokerkoning Royston

Reacties

In de rubriek 'In de Kantlijn' verzamelt de redactie van VI.nl de laatste opmerkelijke voetbalberichten. Rare, leuke of opvallende quotes, enorme blunders, schitterende doelpunten of nieuws met een knipoog vind je hieronder. Veel plezier!

Schitterende goals Bazoer, pokerkoning Royston

Riechedly Bazoer was tijdens de afsluitende training van Oranje voor het oefenduel bij Oostenrijk topvorm. De Ajax-middenvelder toonde zich in Wenen met deze schitterende goals. Morgen graag weer, Riechedly!

Harry Kane kreeg donderdag even de schrik van zijn leven. De aanvaller van Tottenham Hotspur werd praktisch onthoofd door de Portugees Bruno Alves. En dat in een oefenduel. Alves, die voor zijn actie na 35 minuten de rode kaart kreeg, bood naderhand zijn excuses aan. Zowel voor het in de steek laten van zijn ploeggenoten, die uiteindelijk met 1-0 verloren, als het leed dat hij (bijna) had veroorzaakt bij Kane. Dat dat excuus wat laat kwam – in de pers – leidde tot wat cynisch commentaar van Kane. 'Ik mag volgens mij blij zijn dat ik hier nog zit en dan niet met hechtingen in mijn hoofd. Hij bood ook zijn excuses niet aan, terwijl hij toch echt in de tunnel stond', besloot de Engelsman, die later – weliswaar indirect – dus alsnog zijn gevraagde spijtbetuiging kreeg.

• Leer hier Alireza Jahanbakhsh kennen.

• Van Royston Drenthe hebben we al een tijdje niets meer gehoord. De oud-Feyenoorder speelde afgelopen seizoen in de Verenigde Arabische Emiraten bij Baniyas SC, maar nu probeert de middenvelder het ook aan de pokertafel. En hij doet het zeker niet onverdienstelijk met een 213de plek en 1324 dollar op de World Series of Poker in Las Vegas. Het is te hopen dat Drenthe verstandige keuzes blijft maken.

Eloy Room geniet stiekem nog even na van de 5-2 zege van Curaçao op Guyana. Daarmee zette de doelman van Vitesse een grote stap naar de volgende ronde in de kwalificatie voor het toernooi om de Caribbean Cup. Intussen is Room weer druk aan het trainen in de Antilliaanse zon. Curaçao neemt het aanstaande zaterdag op tegen de Amerikaanse Maagdeneilanden.

• Willem II-fans hebben hebben NAC Breda-supporters op de hak genomen. Het Valkenbergpark in Breda werd omgetoverd tot Falkenburgpark, vernoemd naar Willem II-middenvelder Erik Falkenburg, die afgelopen zomer van NAC werd overgenomen en in de play-offs om een plek in de Eredivisie twee keer scoorde tegen de Bredanaren. Ook hingen Tilburgse fans een spandoek op met daarop Brabantse en Limburgse steden waar NAC komend seizoen op bezoek gaat.

Juanfran was de schlemiel van de Champions League-finale. De rechtsback van Atlético Madrid schoot een penalty op de paal, waarna Cristiano Ronaldo de winnende strafschop in de serie binnenschoot en Real Madrid de Champions League won. Vlak na de verloren finale bood Juanfran zijn excuses aan naar de meegereisde supporters aan. Dat heeft de populariteit van de verdediger alleen maar vergroot, want in de afgelopen week werd zijn shirt acht keer zo vaak verkocht als normaal.

• De Engelse internationals hebben na hun inspanningen tegen Portugal een paar dagen vrijaf gekregen om zich op te laden voor het EK. Maar bondscoach Roy Hodgson heeft wel enige beperkingen opgelegd. Ze moeten namelijk in eigen land blijven. De internationals hebben zelfs hun paspoorten moeten inleveren, ook om te voorkomen dat die reisdocumenten kwijtraken. Maar in het achterhoofd zal ongetwijfeld meespelen hoe het misging in 1996, toen de Engelse internationals zich tijdens een Azië-trip in Hong Kong te buiten gingen aan een zuipfestijn.

Adebayo Akinfenwa zoekt naar een nieuwe club na Wimbledon aan promotie naar de League One te hebben geholpen. Maar er lonkt een andere uitdaging voor de 34-jarige spierkolos, en eentje buiten de voetbalarena. De WWE ziet wel iets in Akinfenwa, inderdaad als nieuwe ster van de wrestlingshow.  We denken dat hij wel past in de traditie van Tim Wiese, de oud-doelman die de overstap van het voetbal naar de wereld van wrestling maakte. 

• De heren voetballers die geen EK-verplichtingen hebben vieren vakanties. Zo ook Eljero Elia. De aanvaller van Feyenoord vertoeft in Dubai en heeft daar een bijzondere ontmoeting.

'We weten dat José Mourinho een fantastische coach is, een van de beste ter wereld. En Zlatan Ibrahimovic zou echt iets toevoegen.'
• Anthony Martial kijkt tijdens een persconferentie van de Franse ploeg alvast verder dan het EK. De Franse aanvaller haalt alvast een wit voetje bij zijn nieuwe trainer bij Manchester United.

• Na het EK neemt hij naar alle waarschijnlijkheid het stokje over van Antonio Conte, maar voorlopig heeft Giampiero Ventura andere dingen aan zijn hoofd. De 68-jarige trainer trad deze week in het huwelijk met zijn Luciana Lacriola. Zou hij tijdens de wittebroodsweken ook oog hebben voor de activiteiten van de Squadra Azzurra?

Michel Preud'homme waagde zich tijdens het kampioensfeestje van Club Brugge aan enkele danspasjes. De Gentse DJ David Latour heeft een paar weekjes later samen met Wes V en Jos TLB Timmermans die onverwachte bewegingen gebruikt om het onofficiële kampioenslied 'Allez Michel' extra cachet te geven.

Marco Reus mag met recht een pechvogel genoemd worden. Dit keer mist hij door blessureleed het EK van komende zomer. In een verklaring op Facebook heeft de Borussia Dortmund-middenvelder zich uitgesproken over die teleurstelling. 'Na uitvoerig overleg bleek dat het zowel voor het grote doel van het team (de EK-titel, red.) en mijn eigen toekomst niet zinvol is om naar Frankrijk af te reizen', aldus Reus, die vervolgens de medische staf van de Duitse bond bedankt en het team en bondscoach Joachim Löw veel succes wenst. In 2014 moest Reus bij het WK in Brazilië ook al verstek laten gaan.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.