Schitterende goal van Memphis helpt Atlético Madrid richting zege

Atlético Madrid heeft zijn eerste wedstrijd in La Liga gewonnen. Maandagavond ging Granada met 3-1 over de knie in het Wanda Metropolitano, halverwege de tweede helft was het invaller Memphis Depay die het tweede doelpunt voor zijn rekening nam. En dat op weergaloze wijze.

Atlético Madrid
3 - 1
Granada
Granada

Diego Simeone heeft voorin het nodige te kiezen en gaf in de aanval nu de voorkeur aan Antoine Griezmann en Álvaro Morata. Naast Memphis zat ook João Félix op de bank, de Portugese superbelofte kreeg niet bepaald een warm welkom van zijn publiek. Op het veld duurde het tot de slotseconden van de eerste helft voor er wat te juichen viel. Morata maakte , net als in de voorbije seizoenen, het eerste doelpunt in het La Liga-seizoen van Los Colchoneros. Hij kreeg de bal wat toevallig voor zijn voeten en scoorde beheerst.

Granada kwam na ruim een uur langszij. Debutant Samu, negentien jaar pas, bekroonde zijn eerste wedstrijd in La Liga met de gelijkmaker. Hij tikte knap binnen nadat Atlético de bal knullig verspeelde in de buurt van het eigen doel. Achteraf zal niemand malen om deze zeldzame defensieve misser bij de ploeg van Simeone, want die gelijkmaker zorgde voor een vacature. Gezocht: de held van de avond.

Enter Memphis. De man uit Moordrecht was even voor de 1-1 in het veld gekomen voor Morata en deed iets waanzinnigs. Vanaf een meter of 25 zette hij zijn rechtervoet tegen de bal, exceptioneel zuiver en de kracht achter de poging was al even uitzonderlijk. Goalie André Ferreira had geen kans, en had je er nog vijf keepers naast gezet, dan nog was deze poging in de kruising verdwenen.

Diep in blessuretijd maakte Marcos Llorente er zelfs nog 3-1 van. Atlético speelt zondag uit tegen Real Betis, Granada krijgt het opnieuw met een ploeg uit de Spaanse hoofdstad te stellen: Rayo Vallecano komt op bezoek.

Bekijk hier de verrukkelijke 2-1 van Memphis: