Schitterende doelpunten helpen Lazio aan derde plaats

Lazio heeft door een thuisoverwinning op laagvlieger Pescara de derde plaats in de Italiaanse Serie A bemachtigd. De zege kwam tot stand door twee schitterende treffers: 2-0.

Na een half uur spelen opende Stefan Radu de score. De Roemeen ramde de bal in de kruising. De arme doelman Ivan Pelizolli probeerde het nog wel, maar had geen antwoord op de enorme knal.

Zes minuten later was het al 2-0. Senad Lulic deed een poging de schoonheid van het openingsdoelpunt te overtreffen. Of hij daarin slaagde, is een kwestie van smaak. In de buurt kwam hij zeker. Lulic (op de foto met de andere doelpuntenmaker) schoot de bal van een flinke afstand via de onderkant van de lat in het doel. Opnieuw kon Pelizolli weinig weerwerk bieden.

In de tweede helft hielden de Romeinen de voorsprong vast, waardoor Lazio nu twee punten voorsprong heeft op nummer vier AC Milan. Bovendien liep de ploeg van trainer Vladimir Petkovic twee punten in op Napoli, dat eerder op de avond twee punten verspeelde. Het verschil bedraagt nu nog vijf punten. Het gat met koploper Juventus is voor Lazio al flink: elf punten.

Alle gebruikte foto's op VI.nl zijn afkomstig van VI Images.