Schilder voor het eerst in wedstrijdselectie Cambuur

Reacties

Robbert Schilder kan vanavond tegen FC Den Bosch zijn debuut maken voor SC Cambuur. De dertigjarige middenvelder, vlak voor het sluiten van de transferperiode transfervrij vastgelegd door de club uit de Jupiler League, maakt voor het eerst deel uit van de wedstrijdselectie.

Schilder voor het eerst in wedstrijdselectie Cambuur

Schilder kwam eind augustus naar Leeuwarden als een welkome versterking op het middenveld. Nadat zijn contract bij FC Twente niet werd verlengd, trainde hij in de zomermaanden voor zichzelf. Eenmaal vastgelegd door Cambuur bleek Schilder tijd nodig te hebben om fit te worden. Na zes weken 'optrainen' zei hij vorige week dat hij dacht er op bezoek bij Den Bosch te kunnen zijn.

'Dat heeft hij goed gedacht', zegt Cambuurtrainer Rob Maas desgevraagd, vooruitkijkend op het duel van de nummer veertien bij de nummer achttien. 'Robbert zit inderdaad bij de selectie. Of hij ook al minuten kan maken? Dat ligt aan de situatie. Hij is nog niet wedstrijdfit.'

Saillant detail: uitgerekend FC Den Bosch leek afgelopen zomer nog Schilders nieuwe werkgever te worden. Op het laatste moment zag hij toch af van een overgang naar de Brabanders, waarna hij voor SC Cambuur koos. (Gerard Bos)

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.