Schikkingsvoorstellen: Vriends krijgt stevige schorsing

Reacties

De KNVB heeft maandagmiddag de schikkingsvoorstellen de deur uit gedaan. Go Ahead Eagles-verdediger Bart Vriends zal daar niet vrolijk van geworden zijn.

Schikkingsvoorstellen: Vriends krijgt stevige schorsing

Vrijdag kreeg Vriends in het duel met Willem II, waarin hij het enige doelpunt van de wedstrijd maakte, een rode kaart voor een slaande beweging. Waar hij na afloop aangaf te hopen op een lichte sanctie, kreeg hij vanuit Zeist een voorstel dat drie duels schorsing behelst. Daarvan is één wedstrijd voorwaardelijk.

In diezelfde wedstrijd werd Jonas Heymans bij Willem II ook met rood van het veld gestuurd na het neerhalen van een doorgebroken speler. Hij kreeg een voorstel van één duel schorsing, zoals te doen gebruikelijk.

VVV-Venlo zal in de Jupiler League enkele spelers langer moeten missen. Jerold Promes kreeg vanwege ernstig gemeen spel en zijn verleden een voorstel van vier wedstrijden. Doelman Niki Mäenpää staat mogelijk twee duels aan de kant. Hij kreeg bij de 1-4 nederlaag tegen FC Emmen ook een rode kaart vanwege 'ernstig gemeen spel'.

De spelers hebben tot 16.30 uur de tijd om te reageren op de voorstellen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.