Schikkingsvoorstel Immers bedraagt vijf duels schorsing

Lex Immers heeft van de aanklager betaald voetbal zijn schikkingsvoorstel ontvangen. Mits de middenvelder annex aanvaller van ADO Den Haag akkoord gaat, is hij vijf duels (waarvan één voorwaardelijk) geschorst.

Schikkingsvoorstel Immers bedraagt vijf duels schorsing

Maandag werd een vooronderzoek ingesteld naar Immers, die zondag na de 3-2 overwinning op Ajax enkele antisemitische liederen aanhief in het supportershome. Immers zelf, trainer John van den Brom, ploeggenoot Charlton Vicento en het bestuur van de club werden in een schriftelijke reactie gevraagd enkele aanvullende vragen te beantwoorden.

Ook trainer Van den Brom en Vicento kunnen een schorsing tegemoet zien. De ADO-coach kreeg een voorstel van één duel schorsing. Vicento kan op zijn beurt wegkomen zonder duels te missen: hij kreeg slechts één duel voorwaardelijjk.

Het drietal heeft tot woensdagmiddag 17.00 uur om te reageren en eventueel akkoord te gaan of niet. Wanneer de betrokkenen niet akkoord gaan, worden de zaken voorgelegd aan de tuchtcommissie.

De misdragingen van Immers vallen volgens de aanklager onder 'het schaden van de belangen van de sectie betaald voetbal of de voetbalsport in het algemeen'.

'Het zijn juist dit soort ondoordachte en respectloze acties die eraan bijdragen dat er combi-regelingen bestaan, hekken rondom uitvakken nodig zijn en overmatige politie-inzet gevraagd wordt. De bond werkt al ruime tijd aan het terugdringen van deze stringente maatregelen. Wij streven naar normalisatie, maar dit soort acties helpen daar zeker niet bij.'

'Bovendien kennen wij sinds 2009 bij onderlinge wedstrijden van ADO Den Haag en Ajax het vijf-jaar-regime. Bezoekers van deze clubs mogen niet mee naar uitwedstrijden. Wij gaan er vanuit dat ADO Den Haag en de supporters dit in de toekomst graag anders zien. Zulke situaties dragen hier vanzelfsprekend niet aan bij', zo luidde een verdere toelichting. Foto: VI Images

Bekijk hier al onze video's