'Schijnt dat AZ al lang niet heeft gewonnen in de Arena'

AZ won zondag zonder enige moeite van VVV-Venlo (3-1). Daarmee blijven de Alkmaarders ook na speelronde acht koploper van de Eredivisie. VVV daarentegen kent een moeizame start en moet genoegen nemen met de zeventiende positie en zag bovendien hekkensluiter Excelsior een punt dichterbij komen. De trainers reageren.

'Alles viel redelijk op zijn plaats, maar de spelers zaten er aardig doorheen', constateerde AZ-trainer Gertjan Verbeek in gesprek met Eredivisie Live. 'We wilden de tegenstander achter de bal aan laten lopen. Dan kun je hier met grotere cijfers winnen, maar we waren op het laatst niet fris genoeg om de score uit te breiden.'

'De penalty vond ik ook te snel gegeven', vervolgt Verbeek. 'Musa ging erg gemakkelijk liggen, dat is jammer. Als het 1-0 was geweest waren onze verdedigers scherper geweest om de bal weg te werken na de redding van Esteban.'

Verbeek blikt ook alvast vooruit op het eerstvolgende competitieduel van zijn ploeg. Over twee weken gaat AZ op bezoek bij Ajax. 'Het schijnt dat AZ al heel lang niet heeft gewonnen in de Arena. Het is een wedstrijd die - als Ajax wint vandaag - om de koppositie gaat. Dat zijn altijd leuke wedstrijden.'

Collega en VVV-trainer Glenn de Boeck dacht dat zijn ploeg meer had kunnen brengen dan het vandaag gedaan heeft. 'De eerste helft kunnen we een doelpunt maken. Het is ook een mentale kwestie. Het eerste kwartier geloofden we in een goede afloop. In de fase waar je zelf kansen creëert, krijg je een doelpunt tegen. Dan gaan de koppen hangen en wordt het zwaar.'

Wel heeft De Boeck een duidelijke verklaring voor de kansloze nederlaag. 'We hadden veel te weinig rust in ons spel. Organisatorisch was het wel ok, maar er was gewoon te weinig rust. De tegenstander was simpelweg de betere ploeg', besluit de trainer. Foto: VI Images