Scheurtje in meniscus houdt Lukoki weken aan de kant

Ajax kan zeker enkele weken niet beschikken over vleugelaanvaller Jody Lukoki (19). Hij blijkt na onderzoek in het duel van zondag met FC Utrecht (1-1) een scheurtje in zijn meniscus opgelopen te hebben.

Scheurtje in meniscus houdt Lukoki weken aan de kant

Lukoki verzorgde tegen Utrecht de assist voor de openingstreffer van Ryan Babel, maar werd na een uur spelen vervangen door Derk Boerrigter. Na afloop gaf de vleugelaanvaller aan een krakend geluid in zijn knie te hebben gehoord.

Uit onderzoek door de medische staf van Ajax bleek het scheurtje in de meniscus. Door de knieklachten mist hij zeker enkele weken, meldt Ajax.

Niet alleen Ajax kan geen beroep op Lukoki doen, ook Cor Pot hoeft niet meer op hem te rekenen bij Jong Oranje. Lukoki moet zodoende de play-offs om een EK-ticket van het toernooi van 2013 in Israël vergeten. Ook Feyenoorder Miquel Nelom meldde zich geblesseerd af. Pot riep Navarone Foor van NEC op als enige vervanger.

Slowakije is dan de opponent. Bij Ajax is ook Miralem Sulejmani al verplicht tot toekijken door een enkelblessure. Ook de Deen Christian Poulsen viel uit in het duel met Utrecht. Nog niet duidelijk is hoe lang zijn enkelkwetsuur hem uit de roulatie houdt. Foto: VI Images

Bekijk hier al onze video's