Schet bezorgt RKC in tumultueuze slotfase zege

RKC heeft vrijdag in de ultieme slotfase een overwinning op Helmond Sport geboekt: 1-2. Door een doelpunt van Mitchell Schet sleepten de bezoekende Waalwijkers in de slotfase nog drie punten uit het vuur.

Marc Höcher zette de thuisploeg na tien minuten spelen op voorsprong. De manier waarop de aanvaller de openingstreffer fabriceerde was fraai. Na een knappe kapbeweging besloot hij met een hard schot in de korte hoek. Goalie Arjan van Dijk liet zich verrassen.

Het openingsdoelpunt bleek het startsein voor een offensief van de thuisploeg. Herhaaldelijk gingen de bezoekers op zoek naar de gelijkmaker. Voor rust stonden de paal en Helmond-goalie Robert van Westerop een gelijke stand nog in de weg.

Na de onderbreking duurde het tot de 76ste minuut totdat Donny de Groot wel trefzeker was. De spits kon op aangeven van Robert Braber raak koppen. In de slotfase probeerde RKC door te drukken en kreeg het daar ook goede mogelijkheden voor. De gastheren wankelden wel, maar capituleerden aanvankelijk niet.

Twee minuten voor het laatste fluitsignaal leek Etiënne Esajas de thuisploeg aan een 2-1 winst te helpen. Zijn treffer werd door arbiter van dienst Björn Kuipers, na te zijn goedgekeurd, alsnog afgekeurd. Schet (foto) bezorgde RKC in de slotfase het volle pond met een schot vanaf achttien meter.

Door de zege houdt RKC enigszins de aansluiting met koplopers FC Zwolle en FC Volendam. De achterstand van de Waalwijkers bedraagt vier punten, al komen beide lijstaanvoerders vrijdagavond nog wel in actie. Helmond blijft vierde met drie punten achterstand op RKC.