Scherpschutter Ünal evenaart Kluivert na droomstart

Reacties

Dankzij Enes Ünal is er bij FC Twente na een jaar vol strubbelingen weer iets moois aan het groeien. De Turkse spits verrast in de Eredivisie met zes treffers in de eerste vijf wedstrijden. Hiermee evenaart hij de prestatie van Patrick Kluivert.

Scherpschutter Ünal evenaart Kluivert na droomstart

Ünal bracht Twente zondag op voorsprong in de met 2-1 gewonnen wedstrijd tegen Vitesse. Hierdoor klommen de Tukkers naar de zesde plaats. Na de hattrick tegen FC Groningen en twee treffers tegen ADO Den Haag was het voor Ünal al zijn zesde doelpunt in de Eredivisie. De laatste keer dat een tiener zes keer scoorde in zijn eerste vijf Eredivisie-duels was in 1994. Kluivert was trefzeker tegen RKC Waalwijk, Vitesse, Roda JC Kerkrade, Dordrecht'90 (twee keer) en Go Ahead Eagles.

Dat Ünal een goalgetter is, is al langer bekend. Vorig seizoen scoorde hij in de Jupiler League negen keer in veertien wedstrijden voor NAC Breda. Daarnaast was Ünal de afgelopen jaren op schot bij verschillende Turkse jeugdelftallen. Bij Turkije Onder-16 zorgde hij voor 25 goals in 24 duels en bij Onder-17 stond de teller op negen na twaalf wedstrijden. Mede dankzij die statistieken nam Manchester City de Turk in 2015 voor ongeveer drie miljoen euro over van Bursaspor.

Ünal wil als spits natuurlijk elke kans benutten. In die opzet slaagt de Turkse goalgetter tot nu toe meer dan aardig. Zes van zijn zeven schoten op het doel belandden in dit Eredivisie-seizoen ook in het doel. 'Ik probeer de goede positie te vinden en de bal te killen', zei hij na afloop van het duel met Vitesse tegen FOX Sports. 'Als ik scoor ben ik blij, maar als we winnen nog meer.'

Tot nu toe lukt het Ünal allebei. Met zijn goals beslist hij wedstrijden voor Twente, dat dit seizoen al drie keer won dankzij doelpunten van de City-huurling. Hiermee neemt de spits voorlopig de rol over die Hakim Ziyech voor zijn transfer naar Ajax had bij de Tukkers.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.