Schenk meedogenloos na blamage Go Ahead: 'Een schande'

Xandro Schenk heeft hard uitgehaald na de 1-2 nederlaag van Go Ahead Eagles tegen hoofdklasser Jodan Boys in het KNVB-bekertoernooi. Volgens de verdediger miste zijn ploeg dinsdag vooral de juiste mentaliteit.

'Het is een schande. We moeten ons heel diep schamen', zegt Schenk tegen RTV Oost. 'Het heeft gewoon te maken met concentratie, instelling. Willen winnen. Dat was niet genoeg vandaag.'

Trainer Hans de Koning gaf enkele basisspelers rust en dus mochten onder anderen doelman Erik Cummins en aanvaller Henrik Ojamaa starten. 'Ik wil het niet op die jongens afschuiven. Juist als je altijd speelt, moet je misschien wel opstaan. We hebben het met zijn allen nagelaten. Iedereen heeft gefaald, stuk voor stuk.'

Go Ahead gaf na rust een 1-0 voorsprong weg. 'Ze hebben voetballend geen kans gehad. Maar eerst geven we een heel domme vrije trap weg en dan geven we een corner weg die totaal niet nodig is en dan staan we ook nog eens niet te dekken bij die corner. Ongelooflijk dat we in de val trappen.'