'Schandalig hoe Mourinho met Van Gaal is omgegaan'

Reacties

Albert Stuivenberg heeft hard uitgehaald naar Manchester United-manager José Mourinho. De RC Genk-trainer hekelt bovendien de handelswijze van de Engelse club rond het ontslag van Louis van Gaal.

'Schandalig hoe Mourinho met Van Gaal is omgegaan'

United zette Van Gaal in mei 2016 op straat, enkele momenten nadat hij de club de FA Cup had bezorgd. De 65-jarige Amsterdammer wist nog van niets en werd in de catacomben van Old Trafford op de hoogte gesteld van het besluit, zo onthulde Stuivenberg in FOX Sports-programma De Tafel van Kees. 'Een paar minuten daarna kwam het in de media, dat is een feit. Dat is natuurlijk bizar', aldus Stuivenberg, die assistent-trainer was onder Van Gaal bij United.

De club presenteerde vervolgens razendsnel Mourinho als opvolger. De Portugees werkte ooit bij Barcelona als assistent onder Van Gaal en repte meermaals over de goede band die hij nog steeds met de Nederlander onderhield. Desalniettemin stelde hij Van Gaal niet op de hoogte van het feit dat hij benaderd door United was, waardoor de klap voor Van Gaal extra hard aankwam.

'Ik vind dat schandalig', aldus Stuivenberg. 'De manier waarop hij communiceert ook. Ik kan me voorstellen dat je geïnteresseerd bent als je wordt benaderd door United. Maar als je zogenaamd 'bevriend' bent met iemand, een speciale relatie hebt met iemand, kan ik me ook heel goed voorstellen dat je denkt: Ik wil daar wel op een goede manier met Louis uitkomen. Zo sta ik erin, maar misschien ben ik wel heel naïef in dit wereldje.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.