Schalke verrast Wolfsburg, zure middag voor Dortmund

VfL Wolfsburg heeft bij Schalke 04 een hardhandig einde zien komen aan de succesreeks. Borussia Dortmund incasseerde een gevoelige tik in de Westfalen-derby.

Schalke 04 – VfL Wolfsburg 3-2
Een sterke start heeft Schalke 04 een zeer welkome overwinning opgeleverd. Halverwege de eerste helft stond er al een 3-0 voorsprong op het scorebord in Gelsenkirchen, waar  Eric Maxim Choupo-Moting (2x) en Christian Fuchs verantwoordelijk waren voor de verrassende tussenstand.

VfL Wolfsburg, dat dankzij een reeks van zes zeges op rij was opgeklommen naar de tweede plaats, kwam nog voor rust terug via Ivica Olic. Diens vervanger Nicklas Bendtner had weinig tijd nodig om de wedstrijd een spannend slot mee te geven. De Deense aanvaller tekende met zijn tweede balcontact voor de aansluitingstreffer die ook de laatste bleek voor Wolfsburg in Gelsenkirchen.

Dankzij de overwinning heeft Schalke 04 weer aansluiting gevonden bij de grote groep van Bayern München-achtervolgers, die ondanks de nederlaag nog wel wordt aangevoerd door VfL Wolfsburg. Het verschil tussen de twee clubs is teruggebracht tot zes punten.

Hannover 96 – Bayer Leverkusen 1-3
Bayer Leverkusen heeft zich met een overwinning bij concurrent Hannover 96 weer genesteld in de bovenste gelederen van de Bundesliga. Koud begonnen aan de tweede helft zette Stefan Kiessling met zijn eerste goal na 860 minuten de gasten op het goede spoor met de openingstreffer, die voor rust door geen van beide ploegen verdiend was gezien het slordige spel.

Hannover had via Ceyhun Gülsenlam nog wel een snel antwoord op de 0-2 van Heung-Min Son, maar moest het hoofd buigen toen Karim Bellarabi in de 72ste minuut na een fraaie pass van Robert Hilbert scoorde. Met het succes brak Leverkusen ook met de moeizame twee maanden waarin slechts twee zeges werden geboekt en is de vierde plaats het resultaat voor Die Werkself.

Borussia Mönchengladbach – Eintracht Frankfurt 1-3
Een snelle treffer heeft Borussia Mönchengladbach niet geholpen. Eintracht Frankfurt had in de tweede helft aan drie minuten genoeg om de vroege achterstand – Havard Nordtveit scoorde al na zes minuten – om te zetten in een positieve tussenstand. Haris Seferovic leverde met twee assists een grote bijdrage aan de ommekeer van de wedstrijd, die gestalte kreeg dankzij goals van Marc Stendera en Alexander Meier.

Takashi Inui, die profiteerde van een fout van keeper Yann Sommer, maakte in de 73ste minuut een einde aan de onzekerheid voor Eintracht Frankfurt dat na vijf nederlagen weer succes had en Borussia Mönchengladbach zijn eerste thuisnederlaag toebracht.

SC Paderborn – Borussia Dortmund 2-2
Borussia Dortmund heeft in de jacht op eerherstel een pas op de plaats moeten maken. De ploeg van trainer Jürgen Klopp kon na 45 minuten nog met een geruststellende 2-0 voorsprong de kleedkamer op zoeken. Op slag van rust had Marco Reus SC Paderborn de tweede klap verkocht nadat de thuisclub net was hersteld van de eerste tik via Pierre-Emerick Aubameyang.

Maar in de tweede helft sloeg het noodlot toe voor BVB in de Westfalen-derby. Reus viel na een uur uit na een smerige overtreding van Marvin Bakalorz. De ogenschijnlijk zware enkelblessure is extra zuur voor de Duitse international aangezien hij net verlost was van problemen met dezelfde enkel. Het bleef niet bij die grote tegenvaller. Lukas Rupp en Mahir Saglik zorgden met hun treffers voor meer ellende bij nummer veertien Dortmund, en vreugde bij nummer negen Paderborn.

Overige uitslagen: FSV Mainz 05 – SC Freiburg 2-2