Schalke verliest na missers Farfán, HSV speelt gelijk

Hamburger SV verspeelde twee punten bij VfL Bochum. Schalke 04 en Jefferson Farfán deden zichzelf pijn bij VfB Stuttgart.

VfL Bochum-Hamburger SV 1-1HSV was de ploeg die het best voetbalde, maar Bochum compenseerde dat met strijdlust. En een beetje geluk. In de 39ste minuut opende Stanislav Sesták de score namens de thuisploeg na een gemakkelijk gegeven vrije trap. De Slowaak trof doel met een halve omhaal vanaf vijf meter. Halverwege de tweede helft tekende Ivica Olic voor de gelijkmaker. Hij scoorde in de rebound nadat doelman Daniel Fernandes een uithaal van Mladen Petric niet klemvast had.

Borussia Dortmund-VfL Wolfsburg 0-0Dortmund en Wolfsburg knokten hard, maar slaagden er niet in voor een boeiende wedstrijd te zorgen. Scoren deden zij ook al niet in het duel zonder noemenswaardige hoogtepunten. VfB Stuttgart-Schalke 04 2-0Schalke verzuimde in de openingsfase een voorsprong te nemen en Stuttgart sloeg uiteindelijk toe in het laatste kwartier. In de eerste helft kreeg Jefferson Farfán een enorme kans in de rebound nadat Jermaine Jones de paal had geraakt. Maar de Peruaan schoot te zwak in en zag Artur Boka op de lijn redden. En na een kwartier slaagde Farfán er niet in een strafschop te benutten: doelman Jens Lehmann keerde zijn inzet.

Na rust was Stuttgart de betere ploeg. In de 79ste minuut kwam het elftal van debuterend coach Markus Babbel op voorsprong via Jan Simák. De Tsjech stond net zes minuten in het veld toen Khalid Boulahrouz hem vond met een dieptepass, waarna de invaller de bal over doelman Manuel Neuer lobde. En vier minuten later besliste Mario Gomez het duel met zijn linker.

HSV is vijfde met 27 punten, Dortmund is zesde met 25 punten, Wolfsburg en Schalke hebben 23 punten en Stuttgart heeft er 21.