Schalke stelt teleur, weer zorgen Borussia Dortmund

Reacties

De Duitse topvier tekent zich steeds duidelijker af. Het teleurstellende Schalke 04 en FC Augsburg moeten de hoop op een Champions League-ticket in de koelkast zetten.

Schalke stelt teleur, weer zorgen Borussia Dortmund

Borussia Mönchengladbach – Borussia Dortmund 3-1
Het duel der Borussen kwam al heel snel op gang. Binnen een halve minuut had de thuisploeg – die aantrad met Roel Brouwers - een voorsprong te pakken. Oscar Wendt (foto) tikte raak nadat BVB-keeper Roman Weidenfeller een poging van Fabian Johnson nog had gekeerd. Na een half uur verdubbelde Raffael de marge voor Borussia Mönchengladbach.  

Borussia Dortmund was niet bij machte een antwoord te geven. In de 67ste minuut kon het de hoop op een positief resultaat opgeven. Havard Nordtveit maakte een einde aan de illusies van de gasten met een intikker bij de tweede paal. De treffer van Ilkay Gündogan was niet meer dan een schrale troost voor BVB.

Dankzij de zege handhaafde Borussia Mönchengladbach zich als nummer drie van de Bundesliga, hetgeen aan het einde van de rit deelname aan de Champions League oplevert. Voor Dortmund wordt het daarentegen nog lastig om via de competitie Europees voetbal af te dwingen. Als nummer tien is BVB zelfs nog niet verlost van degradatiezorgen.

Schalke 04 – SC Freiburg 0-0
De Champions League lijkt voor volgend jaar aan Schalke 04 voorbij te gaan. Die Königsblauen verloren verder terrein op de topvier door op eigen veld tegen het laag geklasseerde SC Freiburg niet verder te komen dan een doelpuntloos gelijkspel. Onder anderen Klaas-Jan Huntelaar (foto onder) zag geen kans de ban te breken in de wedstrijd, waarin vooral na rust beide ploegen voldoende kansen kregen.

Maar Schalke 04 kwam met een punt ook nog goed weg aangezien na bijna een uur Julian Schuster namens SC Freiburg een strafschop miste. Hij schoot over nadat hij had mogen aanleggen vanaf elf meter na een overtreding van Benedikt Höwedes op Admir Mehmedi.

SC Paderborn – FC Augsburg 2-1
Aanvoerder Paul Verhaegh heeft met FC Augsburg een pijnlijke uitglijder gemaakt bij SC Paderborn, dat door de eerste zege na bijna twee maanden ten koste van Hamburger SV naar de zestiende plaats klom. Srdan Lakic werd matchwinner met zijn treffer een half uur voor het einde. Pierre-Emile Højberg had de bliksemstart van de tweede helft van Paderborn – Elias Kachunga scoorde na twee minuten – voor Augsburg nog weggepoetst. Maar de ploeg van Verhaegh kon zich niet nog een keer oprichten en staat nu op twaalf punten van nummer vier Leverkusen.

FSV Mainz 05 – Bayer Leverkusen 2-3
Bayer Leverkusen houdt druk op de derde plaats van Borussia Mönchengladbach dankzij de 3-2 overwinning op FSV Mainz 05. Een half uur voor het einde deelde Stefan Kiessling de genadeklap uit (2-0), waar Heung-Min Son na een kwartier Leverkusen al op het goede spoor had gezet. Pas na de 3-0 van Hakan Calhanoglu deed Mainz wat terug via Ja-Cheol Koo. De twee benutte strafschoppen van de Zuid-Koreaan kwamen te laat voor de thuisploeg, die daardoor zorgen blijft houden over handhaving in de Bundesliga.

{"title":"Nieuw bij TOTO? Ontvang 50x je inleg voor zege van PSV!","titleMobile":"Nieuw bij TOTO? Ontvang 50x je inleg voor zege van PSV!","odd":"50.00","url":"https://partner.toto.nl/C.ashx?btag=a_432b_305c_&affid=205&siteid=432&adid=305&c=","bookmaker":{"name":"Toto","id":5002,"lightIconUrl":"/dam/jcr:e7f305cf-dff6-4aeb-b07c-a92c6a2867c8/toto-2.svg","darkIconUrl":"/dam/jcr:e7f305cf-dff6-4aeb-b07c-a92c6a2867c8/toto-2.svg","iconSize":27},"image":"jcr:5e9d6612-8d73-4c52-9042-dc628c0ede1a","position":"2","type":"link","articleLink":"/nieuws/actie-jacks-tot-100x-je-inzet-voor-een-zege-van-feyenoord-of-psv","articleId":"dd0a2af1-c5c3-4a1a-aab8-c34875dc201d","text":"Wint PSV op bezoek bij SC Heerenveen? Bekijk de welkomstactie (24+) van TOTO.","textMobile":"Wint PSV op bezoek bij SC Heerenveen? Bekijk de welkomstactie (24+) van TOTO."}
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.