Schalke slaat zonder Huntelaar de weg omhoog in

Schalke 04 heeft de degradatiezone in de Bundesliga achter zich gelaten door te winnen van FSV Mainz 05. Zonder Klaas-Jan Huntelaar wist de thuisploeg makkelijk het doel te vinden: 3-0.

Ondanks de afwezigheid van de zwaar geblesseerde Breel Embolo begon Huntelaar net als afgelopen donderdag in de Europa League tegen FC Krasnodar op de bank. Er was voor trainer Markus Weinzierl ook geen reden de Nederlande spits snel binnen de lijnen te brengen, want Schalke was zondagavond op dreef.

Mainz had met namen zijn handen vol aan Nabil Bentaleb. De Algerijnse middenvelder zette Schalke in de 23ste minuut op schitterende wijze op voorsprong met een schot van ruim twintig meter in de kruising. Kort na rust tikte Max Meyer op aangeven van spits Franco Di Santo de 2-0 binnen en Bentaleb nam na een uur het laatste beetje spanning weg met zijn tweede treffer van de wedstrijd.

Huntelaar viel tien minuten voor het laatste fluitsignaal nog in, maar had geen invloed meer op de score. Door de tweede zege in drie competitiewedstrijden staat Schalke veertiende. Mainz houdt de negende plek in zijn bezit.