Schalke heeft Huntelaar niet nodig voor luxe overwinning

Schalke 04 heeft zaterdag vertrouwen getankt door met 2-0 te winnen van Hertha BSC. De ploeg uit Gelsenkirchen overklaste de club uit de Duitse hoofdstad bij vlagen.

De eerste grote kans van de wedstrijd was wel voor Hertha: Salomon Kalou schoot maar net over. Daarna nam Schalke de controle over. Leon Goretzka was twee keer dicht bij een treffer. Eerst raakte zijn poging de paal en even later verwerkte keeper Rune Jarstein een schot van de middenvelder tot corner.

Schalke bleef druk naar voren zetten. Guido Burgstaller kreeg een schietkans na een voorzet van Daniel Caligiuri, maar de concurrent van Klaas-Jan Huntelaar schoot naast. Vlak voor rust zorgde hij toch voor de openingstreffer. De Oostenrijkse spits nam een hoge pass van Nabil Bentaleb aan en rondde koeltjes af: 1-0.

Na rust zorgde Goretzka eigenhandig voor 2-0. Na een pass van Bentaleb begon hij aan een sprint. Eenmaal aangekomen bij het strafschopgebied kapte hij een verdediger uit en schoot hij raak in de verre hoek. Ongekende luxe voor Schalke, dat op 27 november tegen SV Darmstadt 98 (3-1) voor het laatste meer dan één keer scoorde in een Bundesliga-duel. Huntelaar viel na 92 minuten nog wel in.

Schalke klimt door de overwinning naar de elfde plaats en heeft 25 punten, evenveel als FSV Mainz 05. Hertha staat zesde, een plek die aan het einde van het seizoen recht geeft op een ticket voor de voorronde van de Europa League. 1. FC Köln kan die plek zondag overnemen als het wint bij SC Freiburg.