Schalke en Rutten willen ook Mutu, Sulejmani of Suárez

Fred Rutten en Schalke 04-teammanager Andreas Müller hebben hun verlanglijstje opgesteld. Naast al bekende namen als Orlando Engelaar en Jefferson Farfán prijken ook de namen Adrian Mutu, Miralem Sulejmani en Luis Suárez in het overzicht.

Schalke en Rutten willen ook Mutu, Sulejmani of Suárez

Rutten en Müller spraken deze week over de gewenste versterking voor de club uit Gelsenkirchen. Zij willen de selectie op drie posities danig versterken en azen daarbij op een linksback, een middenvelder en een aanvaller. De voorhoede schijnt de prioriteit te hebben, bericht Kicker.

'Op die positie willen we iets doen', legt Müller uit. 'We willen een flexibele man, die alle drie aanvalsposities bezetten kan.' De kandidaten zijn van naam: Mutu, Farfán, Suárez, Sulejmani en Nikola Kalinic (Hajduk Split). 'Ik moet nog het een en ander tegen elkaar wegstrepen, maar zonder tijdsdruk', vertelt Müller.

Mutu reageerde dat hij liever bij Fiorentina wil blijven. 'Schalke? Ik weet van niets. Als Fiorentina mij heeft aangeboden, dan zou ik zeer teleurgesteld zijn. Schalke is een prestigieuze club in Duitsland, maar ik wil hier in Florence blijven.'

Engelaar is voor het middenveld de belangrijkste kandidaat. 'Engelaar is voor elke club interessant, dus ook voor Schalke 04', vertelde Rutten woensdag nog over de 28-jarige middenvelder, die nog tot medio 2011 onder contract staat bij FC Twente. De lange international zou ideaal passen in het 4-3-3-systeem dat de Nederlandse trainer wil hanteren.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen