Schalke bindt supertalent en haalt steun voor Huntelaar

Reacties

Schalke 04 heeft het contract van toptalent Leroy Sané (foto) opengebroken en verlengd. Daarnaast staat de club op het punt om Franco Di Santo naar Gelsenkirchen te halen.

Schalke bindt supertalent en haalt steun voor Huntelaar

Aanvallende middenvelder annex aanvaller Sané (19) had een verbintenis tot 2017 bij Die Königsblauen, maar blijft nu tot en met de zomer van 2019. Sané – zoon van een voormalig Duits kampioene ritmische gymnastiek en 55-voudig Senegalees international Souleyman Sané – debuteerde al in februari 2014 in het eerste elftal.

Afgelopen seizoen brak hij echter definitief door. Met dertien optredens en drie doelpunten in de Bundesliga was hij een van de positieve punten in een verder teleurstellend seizoen voor Schalke. In het Champions League-duel met Real Madrid vestigde hij evenwel definitief zijn naam. Schalke had de heenwedstrijd in de achtste finale met 3-1 verloren, maar won in Madrid met 3-4. Mede dankzij een goal en een assist – op Klaas-Jan Huntelaar – van Sané.

Koppel
Schalke is bovendien dicht bij het aantrekken van Franco Di Santo. De spits van Werder Bremen heeft zijn werkgever zaterdag – nota bene op de Open Dag – laten weten dat hij gebruik wil maken van zijn gelimiteerde afkoopsom en de club per direct verlaat. Werder heeft daarop aan Kicker bevestigd dat Schalke zeer geïnteresseerd is in de Argentijn.

De 26-jarige Di Santo kan in het systeem met twee spitsen van de nieuwe trainer André Breitenreiter een koppel gaan vormen met Huntelaar. Vorig jaar speelde de ploeg onder Roberto Di Matteo regelmatig dodelijk saai voetbal. De ex-coach van Chelsea stapte op een gegeven moment over van 5-3-2 naar 4-2-3-1, maar Huntelaar werd maar weinig gevonden. Daar moet Di Santo verandering in gaan brengen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.