Schalke 04 vergroot zorgen BVB, simpele zege Bayern

Terwijl Borussia Dortmund een pijnlijke nederlaag leed bij rivaal Schalke 04, maakte koploper Bayern München geen fout bij 1. FC Köln.

Schalke 04 – Borussia Dortmund 2-1
De Kohlenpott-derby is een prooi geworden voor Schalke 04, dat thuis afrekende met Borussia Dortmund dankzij twee standaardsituaties.

Al in de tiende minuut kwam Schalke op voorsprong toen Joel Matip raak kopte uit een hoekschop van Dennis Aogo. In de 23ste minuut was het opnieuw raak uit een corner. Een kopbal van Klaas-Jan Huntelaar, die in de slotfase een mooie kans onbenut liet, werd nog gekeerd door Roman Weidenfeller, maar de doelman van Dortmund was kansloos bij de uithaal van Eric Choupo-Moting die volgde.

Dortmund maakte drie minuten later al de aansluitingstreffer. Pierre-Emerick Aubameyang schoot raak na een scherpe counter. In de tweede helft voerden de bezoekers vervolgens de druk op, maar Schalke hield stand en won voor de tweede keer op rij. Dat was een bevrijding na de moeizame seizoenstart. Dortmund pakte juist slechts een punt uit de laatste drie wedstrijden.

1. FC Köln – Bayern München 0-2
Met Arjen Robben weer in de basis heeft Bayern München de woensdag veroverde koppositie zonder veel moeite bevestigd in Keulen. Net als tegen SC Paderborn opende Mario Götze de score voor de Beierse gasten. Robben, die kort daarvoor een strafschop werd onthouden, stond aan de basis van de treffer van de Duitse international. Götze leverde na ruim een uur ook een bijdrage aan de beslissing. Zijn voorzet werd door Daniel Halfar in het eigen doel gewerkt onder druk van David Alaba.

Met de zege behield Bayern de koppositie in de Bundesliga met een voorsprong van  twee en drie punten op de respectievelijke achtervolgers Borussia Mönchengladbach en Bayer Leverkusen. 1. FC Köln, dat tot het bezoek van Bayern slechts één treffer geïncasseerd had, zakt naar de twaalfde plaats.

Paderborn – Borussia Mönchengladbach 1-2
Bayern München deed SC Paderborn woensdag al ontwaken uit de droom. Vier dagen later is de Bundesliga-debutant definitief wakker na het bezoek van Borussia Mönchengladbach, dat de verrassing van de seizoenstart op eigen veld op de tweede nederlaag op rij trakteerde. Al binnen een kwartier was het pleit beslecht door twee sterke counters.

De doelpunten van Patrick Herrmann en Raffael bleken een voldoende basis voor de drie punten, waarmee Borussia Mönchengladbach naar de derde plaats klom. SC Paderborn bleef ondanks de aansluitingstreffer van Jens Wemmer met lege handen achter. De debutant, vorig week nog koploper, is inmiddels afgezakt naar de achtste plaats.

SC Freiburg – Bayer Leverkusen 0-0
Na een temporijke maar kansarme eerste helft was er na rust in Freiburg meer te beleven. Maar geen van beide ploegen kon het verschil maken, al was Heung-Min Son in de slotfase nog dicht bij een verrassende wending. Een vrije trap van de Zuid-Koreaan van Bayer eindigde echter op de lat. Voor Freiburg zou dat een hard gelag zijn geweest, ook al speelde het de laatste twaalf minuten met een man minder na de tweede gele kaart voor Pavel Krmas.

Overig uitslag:
VfB Stuttgart – Hannover 96 1-0

{"title":"Nieuw bij TOTO? Ontvang 50x je inleg voor zege van PSV!","titleMobile":"Nieuw bij TOTO? Ontvang 50x je inleg voor zege van PSV!","odd":"50.00","url":"https://partner.toto.nl/C.ashx?btag=a_432b_305c_&affid=205&siteid=432&adid=305&c=","bookmaker":{"name":"Toto","id":5002,"lightIconUrl":"/dam/jcr:e7f305cf-dff6-4aeb-b07c-a92c6a2867c8/toto-2.svg","darkIconUrl":"/dam/jcr:e7f305cf-dff6-4aeb-b07c-a92c6a2867c8/toto-2.svg","iconSize":27},"image":"jcr:5e9d6612-8d73-4c52-9042-dc628c0ede1a","position":"2","type":"link","articleLink":"/nieuws/actie-jacks-tot-100x-je-inzet-voor-een-zege-van-feyenoord-of-psv","articleId":"dd0a2af1-c5c3-4a1a-aab8-c34875dc201d","text":"Wint PSV op bezoek bij SC Heerenveen? Bekijk de welkomstactie (24+) van TOTO.","textMobile":"Wint PSV op bezoek bij SC Heerenveen? Bekijk de welkomstactie (24+) van TOTO."}