Schalke 04 op derde plaats na zege bij 1. FC Köln

Felix Magath is goed gestart als trainer van Schalke 04. In de vijfde speelronde won de ploeg uit Gelsenkirchen zijn uitduel met 1. FC Köln en staat daardoor op de derde plaats.

Jefferson Farfán zette de bezoekers al in de tweede minuut op voorsprong. De voormalig PSV-aanvaller kopte raak uit een hoekschop, maar vier minuten later stond het alweer gelijk.

Lukas Podolski maakte zijn eerste treffer voor Köln sinds zijn terugkeer. De spits die deze zomer overkwam van Bayern München schoot de 1-1 op het bord op aangeven van Fabrice Ehret.

Vroeg in de tweede helft was het Levan Kobiashvili die de 1-2 maakte na een assist van Farfán. Het bleek de laatste treffer van de wedstrijd, waardoor Schalke huiswaarts keerde met drie punten.