Schalke 04 maakt status tegen Hoffenheim waar

1899 Hoffenheim toonde zich een taaie tegenstander, maar kon niet voorkomen dat Schalke 04 op eigen veld een verdiende zege boekte (2-0).

Schalke 04 kreeg in de negentiende minuut zijn tweede kans en verzilverde die direct. Kevin Kuranyi gaf het fraaie voorbereidende werk van Rafinha het passende sluitstuk, waarbij de defensieve onzekerheid bij 1899 Hoffenheim opviel. Zowel Andreas Beck als keeper Timo Hildebrand verkeek zich op de pass van Rafinha.

Vroeg in de tweede helft claimde Hoffenheim tevergeefs een strafschop na een vermeende overtreding van Vicente Sánchez op Beck. Niet veel later viel de genadeklap, toen Lukas Schmitz de 2-0 aantekende. Door de zege blijft Schalke bovenin meedraaien, terwijl 1899 Hoffenheim veroordeeld blijft tot de middenmoot.