Schalke 04 koploper na overwinning op VfB Stuttgart

Dankzij een 2-1 thuiszege op VfB Stuttgart mag Schalke 04 zich minstens één dag koploper in de Bundesliga noemen. De overwinning kwam in Gelsenkirchen pas na rust tot stand.

De bezoekers waren in de eerste helft veel actiever dan Schalke en creëerden dan ook de beste kansen. Het lukte Stuttgart echter niet om het overwicht in de score uit te drukken en kort na rust strafte Edu dat af. De net ingevallen Braziliaan profiteerde van slecht uitverdedigen van Stuttgart en zette Schalke in de 46ste minuut op 1-0, maar lang kon de thuisclub er niet van genieten.

Serdar Tasci die bij de Schalke-treffer niet vrijuit ging werd in de vijftigste minuut uit het oog verloren bij een vrije trap van Zdravko Kuzmanovic en zorgde van dichtbij voor de gelijkmaker. Maar ook de 1-1 bleef niet lang op het scorebord staan, want vijf minuten daarna zette Kevin Kuranyi (foto) de thuisclub opnieuw op voorsprong op aangeven van Heiko Westermann.

Het bleef bij de drie doelpunten in tien minuten, waardoor Schalke 04 de koppositie overneemt van Bayern München. De ploeg van trainer Felix Magath, afgelopen seizoen nog kampioen met VfL Wolfsburg, heeft 54 punten uit 26 wedstrijden. Eén meer dan Bayern, dat zaterdag SC Freiburg ontvangt. VfB Stuttgart bezet de zevende plaats, met 35 punten uit 26 duels.