Schalke 04 klimt zonder Huntelaar naar vierde plaats

Borussia Mönchengladbach heeft de beroerde uitreeks een vervolg gegeven bij Schalke 04, dat dankzij de 2-1 zege de nieuwe nummer vier in de Bundesliga is.

Een week na de mislukte aanval op de derde plaats van Hertha BSC (2-0 verlies) heeft Schalke 04 de strijd met Borussia Mönchengladbach om de vierde plaats wel in zijn voordeel beslecht.

Die Königsblauen, waar Klaas-Jan Huntelaar negentig minuten op de bank bleef, dankten de overwinning aan de late treffer van Leon Goretzka. De middenvelder profiteerde van het voorbereidende werk van Leroy Sané.

Voor Schalke 04 was het de tweede keer dat het op voorsprong kwam. Na bijna een uur was de ban gebroken door een slapstick-goal van Martin Hinteregger, die na een ongelukkige en onbewuste dubbele combinatie met zijn teamgenoot Havard Nordveit de bal in zijn eigen doel werkte.

Andreas Christensen tekende in de 79ste minuut voor de gelijkmaker voor Borussia Mönchengladbach, dat enkele minuten later de vreugde over de 1-1 plaats zag maken voor treurnis over de tweede Schalke-treffer.

Door het resultaat in Gelsenkirchen is Schalke 04 over Borussia Mönchengladbach naar de vierde plaats geklommen. De voorsprong is met twee punten klein.