Schalke 04 huurt ervaren Bastos voor anderhalf jaar

Na de Braziliaan Raffael is Michel Bastos de tweede tussentijdse aankoop van Schalke 04. De multifunctionele Braziliaan wordt voor een periode van anderhalf jaar gehuurd van Olympique Lyon, de club die hij vier seizoenen diende. De Duitsers hebben na het verstrekken van de huurovereenkomst eveneens de eerste optie tot koop.

Schalke 04 huurt ervaren Bastos voor anderhalf jaar

De transfer van de voormalige speler van Feyenoord naar de Bundesliga hing al lange tijd in de lucht. Dinsdag werd de overgang definitief beklonken, nadat Lewis Holtby (verkocht aan Tottenham Hotspur) en Sergio Escudero (verhuurd aan Getafe) vertrokken uit Gelsenkirchen.

Bastos wordt in het Ruhrgebied ploeggenoot van de Nederlanders Klaas-Jan Huntelaar en Ibrahim Afellay. De aanvallend ingestelde middenvelder moet de huidige nummer zes van Duitsland van ervaring en creativiteit voorzien nu Afellay geblesseerd is en Holtby naar Londen is vertrokken.

'We zijn zeer gelukkig dat we zijn komst hebben kunnen afronden', zegt Schalke-directeur Horst Heldt. 'Hij is een speler met internationale ervaring en speciale kwaliteiten, die wij goed kunnen gebruiken en bovendien nog speelgerechtigd is voor de Champions League ook.'

De 29-jarige international van Brazilië kwam in het verleden uit voor Feyenoord en Excelsior. De toenmalige linksback wist zijn belofte in Rotterdam niet waar te maken, maar maakte later in Frankrijk wel furore als aanvallende middenvelder in de succesvolle lichting van Lyon.

Alle gebruikte foto's op VI.nl zijn afkomstig van VI Images.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen