Schalke 04 heeft totaal geen moeite met Energie Cottbus

De eerste twee duels na het ontslag van Fred Rutten werden gewonnen. Ook het derde duel zonder de nieuwe coach van PSV ging gewonnen. Energie Cottbus werd met 4-0 weggespeeld.

Schalke 04 heeft totaal geen moeite met Energie Cottbus

Na vier minuten was het al raak. Christian Pander probeerde het van afstand en had geluk dat zijn schot onderweg nog werd aangeraakt. In de 23ste minuut knalde Halil Altintop de 2-0 op het scorebord na mooi te zijn vrijgespeeld door Kevin Kuranyi.

Na de daadkrachtige openingsfase schakelde de ploeg van de interim-coaches Mike Büskens en Youri Mulder over naar een wat rustiger tempo, maar tegenstander Energie Cottbus toonde nauwelijks initiatief en creerde nog minder kansen. Kuranyi en Pander lieten enkele kansen onbenut om het duel definitief te beslissen.

Na een uur zorgde Jermaine Jones voor de beslissing na een assist van Altintop. In de 72ste minuut werd Orlando Engelaar ingebracht. Een wissel die onverwacht op veel steun kon rekenen. De oranje-international stelde het publiek niet teleur. Hij zorgde voor een mooi slotakkoord door vlak voor tijd met een knappe assist Kuranyi in staat te stellen de 4-0 eindstand te scoren.

Schalke 04 passeert door dit resultaat 1899 Hoffenheim op de ranglijst en klimt naar de zesde positie. De zorgen voor Energie Cottbus nemen met de week toe. De ploeg staat voorlaatste en moet hopen dat de ploegen Arminia Bielefeld en Borussia Mönchengladbach in het restant van dit weekend niet uitlopen.

Bekijk hier al onze video's