Schalke 04 eenvoudig verder, Elia scoort maar verliest

Het seizoen is dramatisch begonnen voor Hamburger SV. Karslruher SC (Derde Bundesliga) stootte de ploeg van Jeffrey Bruma en oud-PSV'er Marcus Berg (foto) uit het Duitse bekertoernooi.

De Zweedse aanvaller opende na 23 minuten nog wel de score, maar Koen van der Biezen maakte namens de thuisploeg tien minuten later weer gelijk. HSV ging dankzij Maximilian Beister nog wel met een voorsprong rusten, maar gaf het initiatief na de pauze volledig weg. De gastheren konden zodoende de score ombuigen en voor een sensationele 4-2 overwinning zorgen.

Ook voor Jos Luhukay liep de eerste ronde van de DFB-Pokal uit op een teleurstelling. De Nederlandse oefenmeester zag Hertha BSC, titelkandidaat in de Tweede Bundesliga, op bezoek bij vierdeklasser Wormatia Worms met 2-1 ten onder gaan. Lang stond het 1-1, maar acht minuten voor tijd schoot Romas Dressler de thuisclub naar een verrassende zege.

Europa League-deelnemer Hannover 96 kende geen problemen op bezoek bij FC Nöttingen, dat in de Oberliga (vijfde niveau) uitkomt. Door onder meer twee doelpunten van zowel Sergio Pinto als Jan Schlaudraff boekte de ploeg van trainer Mirko Slomka een eenvoudige 6-1 zege.

Schalke 04 had op bezoek bij 1. FC Saarbrücken eveneens een makkelijke middag. Op bezoek bij de ploeg uit de Derde Bundesliga werd het 5-0 door doelpunten van Kyriakos Papadoulos, Julian Draxler (2) en Ciprian Marica (2). Klaas-Jan Huntelaar kwam niet in actie voor de ploeg van trainer Huub Stevens. Hij zat een schorsing uit van vorig seizoen.

Eljero Elia mocht wel opdraven bij Werder Bremen en opende vlak voor rust de score tegen Preussen Münster. De derde divisionist kwam echter sterk terug en versloeg Werder na verlenging met 4-2. De Amerikaan Matt Taylor was de grote man met drie doelpunten.

Overige uitslagen Bundesliga-clubs:TSV Havelse (4) - 1. FC Nürnberg 3-2 n.v.Erzgebirge Aue (2) - Eintracht Frankfurt 3-0Wacker Burghausen (3) - Fortuna Düsseldorf 0-1 Roßbach/Verscheid (5) - FSV Mainz 05 0-4 Foto: VI Images