Schalke 04 dankzij Huntelaar naar zevende plaats

Dankzij het vierde doelpunt van Klaas-Jan Huntelaar dit seizoen in de Bundesliga is Schalke 04 opgeklommen naar de zevende plaats. FC AUgsburg werd nipt verslagen (1-0).

Voorafgaand aan de tiende speelronde bezette Schalke een teleurstellende twaalfde plaats, maar de club uit Gelsenkirchen deed vrijdagavond goede zaken in de Veltins-Arena. Huntelaar zorgde acht minuten voor rust op aangeven van Atsuto Uchida - die eerder deze week zijn contract verlengde - voor het enige doelpunt van de wedstrijd.

Schalke 04 komt door de tweede overwinning sinds de aanstelling van trainer Roberto Di Matteo op veertien punten uit tien duels, waardoor onder meer het FC Augsburg van Paul Verhaegh gepasseerd wordt. De aanvoerder speelde de hele wedstrijd mee, maar zakt door de nederlaag naar de twaalfde plaats in de Bundesliga.