Schalke 04 dankt in Dortmund Neuer en het aluminium

Borussia Dortmund moest ondanks een groot overwicht genoegen nemen met een doelpuntloos gelijkspel. Keeper Manuel Neuer en het aluminium hielpen Schalke 04 aan een punt (0-0).

Voor Klaas-Jan Huntelaar was er in het Westfalen Stadion weinig eer te behalen. Schalke 04 beperkte zich noodgedwongen vooral tot het frustreren van de Dortmund-aanval en kwam nauwelijks aan aanvallen toe. Slechts twee keer doken Die Königsblauen gevaarlijk op voor het Dortmund-doel. De pogingen van Jefferson Farfán en José Jurado bleken tevergeefs.

Dat schamele aantal Schalke-kansen stond in schril contrast met dat van Borussia Dortmund. Al in de eerste zeven minuten hadden Mario Götze, Jakub Blaszczykowski en Mats Hummel al de openingstreffer kunnen maken.

Het punt voor Schalke 04 kwam aan Neuer toe. De doelman beleefde een van zijn beste wedstrijden en frustreerde alle pogingen van Borussia Dortmund. En als hij geen antwoord had, dan bood het aluminium een helpende hand. Lucas Barrios en Götze hadden in de tweede helft die pech. Foto: VI Images