Schalk kan in alle rust naar nieuwe club zoeken

Reacties

Alex Schalk heeft zoals verwacht zijn contract bij Go Ahead Eagles laten ontbinden. Daardoor heeft de spits nu zijn handen vrij om in alle rust een nieuwe club te zoeken.

Schalk kan in alle rust naar nieuwe club zoeken

Schalk had al eerder aangegeven niet tevreden te zijn met zijn huidige rol bij Go Ahead Eagles. Door de komst van Leon de Kogel werden de perspectieven er voor de Bredanaar niet beter op in Deventer. Bovendien wilde Schalk niet meer op de flanken worden ingezet.

Schalk tekende in juni nog met twee jaar bij in Deventer, maar die verbintenis werd verscheurd. Eerder kwam de spits vier seizoenen uit voor NAC, dat hem ook nog een seizoen verhuurde aan (Jong) PSV.

'Dit is een keuze op gevoel', legt Schalk uit op de clubwebsite. 'Ik ben van mening dat ik ergens anders meer in mijn kracht kan spelen. Oftewel: in de spitspositie. Bij Go Ahead Eagles werd ik vorig seizoen veelal als linksbuiten gebruikt. Dat is geen straf uiteraard. Je doet het voor het team. Toen ik echter ook in de voorbereiding op dit seizoen vaak als buitenspeler werd ingezet, begon ik erover na te denken. Ik ben namelijk van mening dat ik het beste tot mijn recht kom in de spits.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.