Schade voor Monaco in duel met komende tegenstander AZ

Olympique Lyon heeft voor een stunt gezorgd in de Franse Ligue 1. De uitwedstrijd tegen nummer twee AS Monaco werd met 1-3 gewonnen. De Monegasken kwamen al voor rust met een man minder te staan. Lyon neemt het in februari in de Europa League op tegen AZ.

Monaco was in de competitie al acht wedstrijden zonder nederlaag. Maar tegen Lyon werd aan die fraaie reeks een bruut einde gemaakt. Lyon, de aanstaande tegenstander van AZ in de Europa League, kwam na een half uur op voorsprong via Rachid Ghezzal.

Zes minuten voor rust ging Benjamin Mendy door het lint. Terwijl de bal in geen velden of wegen te bekennen was, vond hij het nodig opponent Corentin Tolisso van achteren hard onderuit te trappen. Een directe rode kaart was het logische gevolg.

Ook na de pauze ging het er fel aan toe. Na tien minuten kreeg Lyon een strafschop na een overtreding van Kamil Glik. Alexandre Lacazette faalde, maar niet veel later werd het toch 0-2 via Mathieu Valbuena. Tiemoue Bakayoko deed twintig minuten voor tijd nog wat terug namens de thuisploeg. Het slotakkoord was voor Lacazette, die zo toch zijn doelpunt meepikte.

Door de zege moet Monaco vier punten toestaan op koploper Olympique Nice, die dankzij twee goals van Mario Balotelli eerder op zondag al afrekende met Dijon. Lyon is de nummer vier en heeft na zeventien wedstrijden 31 punten. Dat zijn er twaalf minder dan koploper Nice, die wél een wedstrijd meer heeft gespeeld.

Na de winterstop is Lyon de eerstvolgende tegenstander van AZ in de Europa League. Op 16 februari ontvangt de ploeg uit Alkmaar de Fransen in eigen huis. Een week later staat de return op het programma in Frankrijk.