Schade voor Marseille op weg naar Ajax-thuis door jonge Nederlander

Emanuel Emegha heeft zijn stempel gedrukt op de thuiswedstrijd van Strasbourg tegen Olympique Marseille. Dankzij een goal van de twintigjarige Nederlander werd een punt gepakt tegen de negenvoudig kampioen van Frankrijk.

Strasbourg
Strasbourg
1 - 1
Olympique Marseille

Marseille won geen van zijn laatste drie competitiewedstrijden en in de zesde minuut ging het zaterdagavond alweer mis voor l'OM. Kevin Gameiro stuitte met een knal op doelman Pau López. De 36-jarige aanvaller was bij de rebound niet zelfzuchtig en zocht zijn aanvalspartner Emegha. De international van Jong Oranje schoot de bal gretig in het open doel: 1-0. Voor de talentvolle aanvaller die afgelopen zomer overkwam van Sturm Graz was dat zijn tweede doelpunt van het seizoen in de Ligue 1.

Marseille poetste de achterstand weg via een oude bekende van Strasbourg. Jonathan Clauss speelde tien jaar in de jeugdopleiding van de club uit de Elzas. De 31-jarige vleugelverdediger is geen speler die vaak scoort, maar uitgerekend in de stad waar hij geboren werd, was het raak. Clauss kreeg de bal in de 27ste minuut vlak buiten het strafschopgebied en schoot met links raak: 1-1. De Franse international juichte uit respect voor zijn oude club niet na zijn volley.

Gennaro Gattuso liet halverwege de tweede helft Pierre-Emerick Aubameyang en Azzedine Ounahi invallen in de hoop wat te forceren. Het was tevergeefs, Marseille kwam niet meer tot scoren. De wisselvallige grootmacht blijft zo in de competitie ploeteren in de middenmoot. Europees gaat het beter met Marseille, dat koploper is in de Europa League-poule van Ajax. De Fransen kunnen zich donderdagavond in eigen huis tegen de Amsterdammers kwalificeren voor de knock-outfase van het tweede toernooi van Europa.