Schaars-factor moet zwakke uitreeks Heerenveen stoppen

Reacties

In de aanloop naar elke wedstrijd in dit Eredivisie-seizoen duikt Voetbal International, met behulp van Opta, in de statistieken. Telkens staan we stil bij acht feiten. Vitesse en SC Heerenveen openen het bal op zaterdag. 

Schaars-factor moet zwakke uitreeks Heerenveen stoppen
Speelronde: 30
Aftrap: zaterdag 8 april, 18.30 uur
Scheidsrechter: Jochem Kamphuis

• Vitesse bezette na 29 speelrondes de vijfde plaats en kan zich gezien de riante voorsprong op de concurrentie alvast opmaken voor de play-offs om Europees voetbal. Opponent SC Heerenveen maakte dinsdag met de 3-0 zege op Sparta Rotterdam een einde aan een dramatische serie en lijkt eveneens af te stevenen op deelname aan het seizoenstoetje.

• Het treffen tussen Vitesse en SC Heerenveen stond in Arnhem 24 keer eerder op het programma in de Eredivisie. De balans is netjes in evenwicht met zeven Vitesse-zeges, tien gelijke spelen en zeven SC Heerenveen-overwinningen.

• Vitesse zette zijn laatste twee Eredivisie-duels (met NEC en Heracles Almelo) in winst om. De laatste keer dat de Arnhemmers minimaal drie keer achtereen zegevierden, was in februari 2015.

• Navarone Foor maakte in 2017 al vier Eredivisie-treffers; nooit was hij productiever in een kalenderjaar. Opvallend is wel dat de Vitesse-middenvelder al 38 competitieduels achtereen geen assist heeft gegeven.

In het Abe Lenstra Stadion kwamen SC Heerenveen en Vitesse een 1-1 gelijkspel overeen.
In het Abe Lenstra Stadion kwamen SC Heerenveen en Vitesse een 1-1 gelijkspel overeen.

• Ricky van Wolfswinkel produceerde dit seizoen al vijftien goals in de Eredivisie, waarmee hij zijn persoonlijk record (2010/11, bij FC Utrecht) reeds heeft geëvenaard.

• SC Heerenveen heeft zijn laatste zes uitwedstrijden in de Eredivisie verloren. Nog nooit gingen de Friezen in zeven achtereenvolgende duels op vreemde bodem onderuit.

• Stijn Schaars vierde dinsdag tegen Sparta Rotterdam zijn rentree na blessureleed. Met de middenvelder in de gelederen verovert SC Heerenveen dit Eredivisie-seizoen 1,9 punt per wedstrijd. Zonder Schaars daalt dit moyenne naar 0,9 punt.

• Sinds de jaarwisseling is SC Heerenveen vooral na rust trefzeker. Veertien van de zeventien competitiegoals vielen in de tweede helft.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.