Schaars zet handtekening onder driejarige verbintenis

Stijn Schaars heeft zaterdagmiddag zijn handtekening gezet onder een driejarig contract bij PSV. De 29-jarige middenvelder komt over van Sporting Lissabon, dat voor Schaars en de Colombiaanse rechtsback Santiago Arias een bedrag van 1,6 miljoen euro ontving.

Schaars zet handtekening onder driejarige verbintenis

Technisch manager Marcel Brands is tevreden met het aantrekken van Schaars. 'Het was een moeizame operatie met Sporting, maar met hem hebben we een brok ervaring in de ploeg terug kunnen halen. Vanaf dag één dat we Stijn hebben benaderd, heeft hij staan te popelen om voor PSV te kunnen starten', aldus Brands.

Schaars onderging zaterdag zijn keuring en tekende vervolgens in het stadion zijn driejarige verbintenis. De negentienvoudig international speelde de afgelopen twee seizoenen in Lissabon, maar keert nu dus terug in Nederland. In het verleden kwam Schaars uit voor Vitesse en AZ.

Schaars is in navolging van Jeffrey Bruma, Florian Jozefzoon, Adam Maher en Karim Rekik de vijfde aanwinst voor PSV. De Eindhovenaren raakten deze zomer echter ook al acht spelers kwijt, waaronder Jeremain Lens (Dinamo Kiev) en Dries Mertens (Napoli).

Mogelijk zoeken ook Kevin Strootman en Ola Toivonen hun heil elders. Oranje-international Strootman lijkt op weg naar AS Roma, dat naar verluidt twintig miljoen over heeft voor de middenvelder. Toivonen heeft een aanbieding van Norwich City op zak, maar lijkt voorlopig te wachten op eventuele andere clubs.

Alle gebruikte foto's op VI.nl zijn afkomstig van VI Images.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen