Schaars en Vriends nemen afscheid, bijzonder WK begint

Reacties

In de rubriek 'In de Kantlijn' verzamelt de redactie van VI.nl de laatste opmerkelijke voetbalberichten. Rare, leuke of opvallende quotes, enorme blunders, schitterende doelpunten of nieuws met een knipoog vind je hieronder. Veel plezier!

Schaars en Vriends nemen afscheid, bijzonder WK begint

Stijn Schaars nam zondag afscheid van PSV, de club die hij deze zomer verruilde voor SC Heerenveen. Op 22 januari 2017 keert de middenvelder terug in het Philips Stadion, wanneer PSV-SC Heerenveen op het programma staat.

• In dezelfde categorie zwaaiden de fans van Go Ahead Eagles de naar Sparta Rotterdam vertrokken Bart Vriends uit. Tot twee keer toe promoveerde de verdediger met de Deventer equipe naar de Eredivisie. Oh ja, Go Ahead-Sparta wordt op 14 mei afgewerkt, tijdens de laatste speelronde.

Nog één rondje op vertrouwde grond. Wat een onvergetelijk afscheid van een prachtclub!❤️�� #GoAheadEagles

Een video die is geplaatst door Bart Vriends (@vriends3) op

Martin Braithwaite heeft een gouden hart. De Deense spits van Toulouse kondigde op Twitter aan dat hij voor elk doelpunt dat hij maakt duizend euro doneert aan een nog onbekend goed doel. Tijdens het voorbije Ligue 1-seizoen was Braithwaite goed voor elf treffers.

'Ik drukte hem tegen de muur. Mensen kennen de andere kant van mij niet zo goed, omdat ik altijd rustig was op het veld. Je wint echt niet dertien keer de Premier League door aardig te zijn.'
Ryan Giggs leerde Cristiano Ronaldo wat het vak van prof precies inhoudt. Toen de Portugees in zijn 'jonge jaren' bij Manchester United eens met een blikje cola aan het ontbijt verscheen, ontstak Giggs in woede. (The Sunday Times)

• Door de aandacht voor de Eredivisie en de Olympische Spelen dreigt het dit weekeinde begonnen WK moddervoetbal wat onder te sneeuwen. En dat is best zonde!

'De nacht voor de wedstrijd slaap ik normaal gesproken niet veel. Misschien twee, drie of vier uur. Zodra ik weer wakker ben, denk ik na over de wedstrijden  en meestal kom ik vroeg in de ochtend op de beste ideeën.'
• Chelsea-fans hoeven zich geen zorgen te maken als ze wallen onder de ogen van manager Antonio Conte zien. Het is bij de Italiaan, die maandagavond debuteert bij de thuiswedstrijd tegen West Ham United, een goed teken. (The Mirror)

Clubhelden hoor je te eren en dat weten ze bij Valencia. Dit keer geen staande ovatie in Mestalla voor de spits, spelmaker of doelman, maar voor materiaalman Bernardo Edo, die al meer dan veertig jaar bij de club betrokken is. Hulde!

'Ik wil sowieso nog bij NEC spelen in mijn carrière. Dat is mijn club in Nederland. Ik kom ook uit Nijmegen en heb er heel veel vrienden.'
• Het lijkt Bram Nuytinck wel wat om op latere leeftijd NEC bij de hand te nemen, zo zegt de Anderlecht-verdediger bij De Tafel van Kees. Het is voor Nuytinck te hopen dat hij zijn talen spreekt, gezien het huidige vreemdelingenlegioen in Nijmegen.

'Ja, ik heb met Ouasim Bouy gesproken en hij vertelde me dat dit een goede club is voor een jonge speler. Dat de verwachtingen hoog zijn, is normaal. Ik ben met mijn hoofd altijd bij het voetbal, dus ik heb geen last van de druk.'
• De van AC Milan gehuurde aanvaller Hachim Mastour maakte zaterdag zijn debuut voor PEC Zwolle, dat Ouasim Bouy dankbaar mag zijn. De middenvelder vertelde positief over de Eredivisie-club, zo zegt Mastour bij FOX Sports. Bouy speelde in het seizoen 2015/16 voor PEC en keerde vervolgens terug naar Juventus.

• Voor Wesley Sneijder de zoveelste prijs, voor deze fan een een dierbaar cadeau. De spelmaker van Galatasaray maakte deze supporter blij met zijn medaille na het winnen van de Turkse Super Cup.

'En ik kan u vertellen er zit nu dusdanig glas in dat je met een hamer en een bijl moet slaan om dit door te krijgen.'
• Bij PSV TV legt algemeen directeur Toon Gerbrands uit dat de ruit in de beroemde spelerstunnel is vervangen. In de spelerstunnel van de Eindhovenaren uitten eerder Erik Pieters en Santiago Arias hun frustratie door de ruit te vernielen. Dat zal niet meer gebeuren, of je moet als PSV-speler wel heel fanatiek in het krachthonk aan de slag gaan.

Paul Pogba kan rustig gaan slapen. Zlatan Ibrahimovic heeft plannen met hem. 'I'm gonna make you famous!'

• Hilarisch! De amateurs van het Londense Streatham Rovers FC misten zaterdag in het duel met Gatwick Athletic hun vaste volger Barry, die normaal gesproken de live-updates geeft via het Twitter-kanaal van de club. Barry was namelijk door zijn echtgenote het huis uitgeschopt. Een schrale troost: zijn 'cluppie' pakte wel een punt tegen Gatwick (2-2).

'Als ik niet al hartpatiënt was, zou ik het zijn geworden.'
• Excelsior-trainer Mitchell van der Gaag kon de zenuwen bijna niet meer aan tijdens het duel met FC Groningen. Zijn ploeg won zaterdagavond uiteindelijk na een spannende pot met 2-0.  Van der Gaag, die zelfs even een pauze in zijn trainersloopbaan moest inlassen vanwege hartproblemen, was wel in voor een grapje na afloop. (NOS)

'Ik schrok wel dat ik eruit moest.'
• Voor FC Groningen-middenvelder Hedwiges Maduro was zijn wissel in de wedstrijd tegen Excelsior na minder dan een half uur een pijnlijk moment… Achteraf wierp de keuze van hoofdtrainer Ernest Faber weinig vruchten af, want zijn team verloor met 2-0 op bezoek bij Excelsior. (RTV Noord)

'Het is net als Pokémon. Die spits is in de buurt, maar je weet niet waar.'
• De zoektocht naar een nieuwe centrumaanvaller verloopt stroef voor Sporting Lissabon. Hoofdtrainer Jorge Jesus maakt daarom een opvallende vergelijking. Wij vragen ons vooral af wat deze bevlogen trainer, berucht om zijn tirades langs de lijn, zometeen doet als hij zijn juiste Pokémon niet kan vinden. (O Jogo)

'Ik ben onder de indruk van de kwaliteiten van het team. Het gaat goed op de training, de sfeer in de kleedkamer is goed en de spelers hebben me hartelijk verwelkomd.'
Thomas Vermaelen heeft het nu al naar zijn zin bij zijn nieuwe werkgever AS Roma. (Het Nieuwsblad)

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.