Schaal naar Tilburg voor mogelijke titel Willem II

Reacties

De kampioensschaal van de Jupiler League wordt maandagmiddag mogelijk al uitgereikt in Tilburg. Als Willem II wint van SC Telstar en FC Dordrecht verliest of gelijkspeelt tegen FC Den Bosch, keren de Tricolores na een absentie van een seizoen terug in de Eredivisie. Beide duels beginnen om 14.30 uur.

Schaal naar Tilburg voor mogelijke titel Willem II

Indien Willem II zich van het kampioenschap verzekert, levert de hekkensluiter van de Eredivisie van vorig seizoen een prestatie van formaat. De afgelopen tien jaar lukte het slechts drie clubs clubs om na degradatie direct kampioen te worden in de Jupiler League: VVV-Venlo (07/08), De Graafschap (09/10) en RKC Waalwijk (10/11).

Een misstap kan Willem II zich absoluut niet veroorloven, want Dordrecht zit de Brabantse club op de hielen. In het geval van een gelijkspel bij Willem II-Telstar en een overwinning met twee doelpunten verschil van Dordrecht in Den Bosch, gaan beide clubs zelfs met exact hetzelfde puntenaantal (74) én doelsaldo (+34) naar de laatste speeldag. Het aantal gemaakte doelpunten geeft in dat geval de doorslag en dat is op dit moment ruim in het voordeel van Dordt, met 82 tegen 72.

Op de laatste speeldag, die voor vrijdag op het programma staat, reist Willem II af naar Almere City. FC Dordrecht ontvangt dan Sparta Rotterdam.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.