Scandinavische kampioenen lonken voor Ajax en AZ

Reacties

De UEFA heeft bekendgemaakt welke tegenstanders Ajax en AZ mogelijk treffen in de play-offs van de Europa League, waarvoor vrijdagmiddag vanaf 13.00 uur wordt geloot. Voor de Amsterdammers lonkt een confrontatie met de kampioen van Noorwegen, AZ treft mogelijk de titelhouder van Denemarken.

Scandinavische kampioenen lonken voor Ajax en AZ

Ajax en AZ zijn beide geplaatst als in Nyon de resterende ploegen aan elkaar worden gekoppeld in de strijd om een ticket voor de EL-groepsfase. Dat betekent echter niet per se een makkelijke opgave, want beide Eredivisie-clubs kunnen een in de derde voorronde van de Champions League uitgeschakelde ploeg als opponent krijgen.

Ajax, dat in die fase dinsdag zelf verloor van Rapid Wien, werd voor de loting in Groep 2 geplaatst. Daarin zitten ook de in het miljoenenbal uitgeschakelde kampioenen Molde FK (Noorwegen), FK Qarabag (Azerbeidzjan) en Milsami Orhei (Moldavië). Het Deense Brøndby IF en FK Jablonec uit Tsjechië overleefden donderdag de derde voorronde van de Europa League.

AZ kwam via dat traject ook in de play-offs van het tweede Europese toernooi, maar krijgt net als Ajax mogelijk te maken met een uitgeschakelde Champions League-ploeg. Het Finse HJK Helsinki komt net als FC Midtjylland over uit het miljoenenbal. FC Thun (Zwitserland), Astra Giurgiu (Roemenië), Odd Grenland (Noorwegen) en FK Qabala (Azerbeidjan) begonnen hun Europese avontuur net als AZ in de EL.

Die zes clubs zijn overigens ook de mogelijke tegenstanders van het Southampton van manager Ronald Koeman. De werkgever van Nederlanders Jordy Clasie en Maarten Stekelenburg en de voormalige Eredivisionisten Cuco Martina, Graziano Pellè, Dusan Tadic en Maya Yoshida schakelde in de vorige ronde Vitesse uit en is net als AZ geplaatst.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.