SC Veendam opnieuw zeer dicht bij financiële afgrond

Een faillissement dreigt voor Jupiler League-club SC Veendam. De noorderlingen kregen dinsdag te horen dat de gemeente Veendam niet wil meewerken aan een reddingsplan. Het voortbestaan is daarmee ernstig in gevaar gekomen, aangezien voor 1 maart 150.000 euro nodig is.

SC Veendam opnieuw zeer dicht bij financiële afgrond

Al langer bekend was dat Veendam financieel noodlijdend was. Om het voortbestaan te garanderen hoopte de clubleiding een deel van de mediagelden (150.000 euro) die het nog tegoed heeft van de KNVB vooruit betaald te krijgen. De voetbalbond ging akkoord met die constructie, maar had daarbij wel een aanvullende eis: de gemeente zou eveneens het jawoord moeten geven.

Dinsdag voltrok het voorlopige doemscenario zich. Veendam kreeg van de gemeente een veto wat betreft de kwijtschelding of opschorting van de huurverplichting van het stadion.

Door het veto van de gemeente en het uitblijven van de vooruitbetaalde inkomsten vanuit Zeist wijst alles erop dat de club aan het einde van deze maand de salarissen niet meer kan uitbetalen.

Interim-directeur Piet Scholtens laat op de clubwebsite weten dat alle pogingen om op een andere manier inkomsten te genereren, vooralsnog op niets uitgelopen zijn. De clubleiding zal zich, mocht er voor morgenmiddag 12.00 uur geen oplossing zijn, beraden op vervolgstappen.

Door de huidige situatie is Veendam opnieuw dicht bij de ondergang. Dat was in 2010 ook al zo toen aanvankelijk een faillissement was uitgesproken, maar de club letterlijk in de slotseconden de mogelijkheid tot beroep aangreep. Uiteindelijk leidde dat tot het voortbestaan van de club.

Eerder dit jaar verdween AGOVV Apeldoorn ook al uit het betaald voetbal vanwege financiële problemen.

Alle gebruikte foto's op VI.nl zijn afkomstig van VI Images.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen